Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan boya atölyesi kuruldu

Seyhan boya atölyesi kuruldu

Akay “Üreterek tasarruf edeceğiz”

“Üreten Seyhan” Sloganini hayata geçiren Seyhan Belediyesi, ihtiyaci olan boyayi üretmek için kendi bünyesinde kurdugu “Boya Atölyesi”ndeki deneme üretimi basariyla sonuçlandi.

Seyhan “Üreterek” gelisecek

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal

 Akay tarafindan, Belediyenin imkânlari degerlendirilerek kurulan Boya Atölyesinde deneme üretimi basariyla gerçeklestirildi. Seri üretime geçildiginde üretilen boyalar Belediyenin ilçedeki hizmetleri ile okul gibi kamuya açik alanlarin ücretsiz boyanmasinda kullanilacak.

AKAY’DAN “ÜRETEREK TASARRUF” VURGUSU

Baskan Akay, Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügüne ait binada kurulan Boya atölyesinde gerçeklestirilen deneme üretimini takip etti. Belediye teknik ekibinin de katildigi deneme üretiminin her safhasini takip eden Baskan Akay, ilgililerden bilgi aldi. Baskan Akay “Belediyenin kullandigi boyayi buradan karsilayacagiz. Disaridan boya almayacagiz. Daha ucuza imal edecegimiz için üreterek tasarruf etmis olacagiz” dedi.

ATÖLYENIN GÜNLÜK 10 TON KAPASITESI BULUNUYOR

Plastik, yagli boya ile astar boya üretilebilen atölyede günde 10 ton boya üretim kapasitesi bulunuyor. Baskan Akay üretilen boyanin belediyenin ihtiyaci disinda talep edilen baska Belediyelere de verilebilecegini söyledi. Baskan Akay söyle konustu;

“Ihtiyacimiz disinda olan boyayi talep eden Belediyelere verebilecegiz. Onlar parke üretiyor ve bizim de parkeye ihtiyacimiz varsa, boya verip parke alacagiz. Becais yaparak tasarrufu diger alanlara da aktarmis olacagiz. Boyayi,  gerekli görüsmeler yapildiktan sonra belirlenecek normlarda okullarda renklendirme ve estetik çalismasinda da kullanacagiz. Boya atölyesi ile baslayan üretim çalismamiz, baska ihtiyaçlarimizi da kapsayacak sekilde gelisecek”

RENKLENDIRMEDE; UYGUNLUK, KALITE VE ESTETIK ÖNCELIKLI

Atölyede seri üretime geçilmesiyle ilçedeki hizmetler ve okul gibi kamuya açik yapilar, kalite, estetik ve uygunluk kriterleri dikkate alinarak renklendirilecek. Ayrica piyasanin çok altinda bir maliyetle üretilecek boya, baska Belediyelerden alinacak ihtiyaç malzemelerinde degisim malzemesi olarak kullanilarak, diger ihtiyaçlarda daha ucuza karsilanmis olacak. Belediye, çikilmasi gereken ihalelerde de boyanin Belediyeden alinmasi sartini getirecek. “Üreten Seyhan” slogani, Belediyenin insan kaynagiyla ihtiyaç bulunan her ürün için yapilmaya çalisilacak. 



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı