Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan, çocukların sağlığı için görevde...

Seyhan, çocukların sağlığı için görevde...

Seyhan, çocukların sağlığı için görevde...

Milli Egitim Bakanligi, yüz yüze egitimin baslamasi konusunda çalismalar baslatirken Seyhan Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri de bu hazirlara paralel olarak ilçedeki 259 okuldan içme suyu deposu bulunanlarda “Depo temizligi” baslatildi.
Ilçe Merkezi ve eskiden köy olan Mahallelerdeki “Su deposu” bulunan okullarda temizlik çalismalari hizli bir sekilde yapiliyor. Uzman ekip tarafindan gerçeklestirilen çalismalarda önce depo zemininin temizligi yapiliyor. Depolarin içi ve disi, sagliga zararli olmayan dezenfektan ile temizleniyor. Çatlak veya sorunlu alanlar elden geçiriliyor. Depo bol su ile temizleniyor. Depo içindeki su, “Dalgiç Motor” ile tahliye edilerek kontrolden geçiriliyor. Temizligi tamamlanan su depolarinin son kontrolü yapildiktan sonra kapagi kapatilarak okul yetkililerine 6 aylik periyodik bakim için tarih yazdiriliyor.

 

AKAY “ÖGRENCILERIN SAGLIGI BIZIM IÇIN ÖNEMLI”

Seyhan’da 259 okulda yaklasik 170 bin ögrencinin egitim gördügünü animsatan Baskan Akif Kemal Akay, gerektiginde çocuklarin saglikli suya ulasmalarini saglamak amaciyla su deposu bulunan tüm okullardaki depolarin, belirtilen kurallar ve yönetmelikler çerçevesinde temizlenmeye basladigini kaydetti. Baskan Akay, Milli Egitim Bakanligi’nin yüz yüze egitim tarihini açiklamasiyla da, sorumluluk alanindaki tüm okul siniflarinin dezenfekte edilecegini sözlerine ekledi.


  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı