Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Seyhan, hizmet için aralıksız görevde

Seyhan, hizmet için aralıksız görevde

Salgının olumsuzlukları, işleyişi engelleyemedi

Akay “Halkimizin da çalisanlarimizin da sagligi önceliklidir”

Seyhan Belediyesi, küresel Coronavirüs salginindan sonra kurdugu özel ekiple ulusal çapta Bilim Kurulunun aldigi tedbirleri ilçe genelinde uygularken, Belediyenin rutin isleyisi de alinan önlemlerle kesintisiz sürdürülüyor.

SEYHAN, BILIM KURULU UYARILARINI SAHADA UYGULADI

Seyhan Belediyesi, Türkiye’de ilk Coronavirüs vakasinin tespitinden hemen sonra Belediye personelinden olusan bilgilendirilmis özel ekiple, kamusal açik ve kapali alanlarda dezenfekte çalismalari baslatmisti. Özel ekip, Süreç içinde kurulan Saglik Bakanligi Coronavirüs Bilim Kurulunun aldigi ulusal çaptaki tedbirleri Seyhan’da her noktaya yaymak için seferber oldu. Sahada hijyen ve bilgilendirme gibi çalismalara imza atan Seyhan Belediyesi, Cumhurbaskanligi kararnamesiyle risk grubundaki personelin idari izinli sayilmasiyla hizmetin aksamamasi için önlemlerini ivedilikle aldi.

PLANLI VE ÖZVERILI ÇALISMA SONUÇ VERDI

Salginda ilk vakanin hemen ardindan teyakkuza geçen Seyhan Belediyesi, sahadaki çalismalarinin yani sira aldigi önlemlerle rutin çalismalarin da kesintisiz sürmesini sagladi. Belediyenin Encümen ve Komisyon toplantilari da maske ve eldiven takilarak gerçeklestiriliyor. Encümen üyeleri, toplantilari birer sandalye bos birakilarak, maske ve eldiven takarak yapiyor. Meclis üyelerinden olusan komisyonlar da Meclis salonu yerine daha genis olan Yasar Kemal Kültür Merkezi toplanti salonunda gerçeklestiriliyor. Meclis üyeleri yine kisisel mesafe dikkate alinarak otururken hijyen kurallarina da uyuluyor. Böylece, Meclis üyeleri önlemlerini alarak Seyhanli adina gerekli hizmetlerin yapilmasi için komisyonlarda kararlar alabiliyor.

“HALKIMIZIN DA ÇALISMA ARKADASLARIMIZIN DA SAGLIGI BIZIM IÇIN ÖNEMLI”

Halk sagliginin kendileri için öncelikli oldugunu bir kez daha vurgulayan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Toplumun salgindan korunmasi için gece gündüz özveriyle çalisan basta çalisma arkadaslarimiz olmak üzere saglik çalisanlarina ve tüm görevlilere tesekkür ediyorum” dedi.

Akay söyle devam etti;

“Halkimizin oldugu kadar çalisma arkadaslarimizin da sagligi bizim için önemli. Öncelik verdigimiz ilçe genelindeki dezenfekte çalismalari disinda belediyenin rutin islerinin aksamamasi için de tedbirler aldik. Bu tedbirler sayesinde çalisma arkadaslarimiz saglikli bir ortamda Belediyenin isleyisini kesintisiz sürdürebiliyorlar. Bir kez daha halkimizin zorunlu olmadikça sokaga çikilmamasi konusundaki uyarilari dikkate almasini diliyorum. Halkimiz evlerinde kalsin, biz onlar için araliksiz çalismaya devam edecegiz



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli