Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan, sokakları dezenfekte ediyor

Seyhan, sokakları dezenfekte ediyor

Seyhan dezenfekte etti, halk teşekkür etti

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Corona Virüs salgini tehlikesi nedeniyle hizmetlerin Halk sagligi odakli önceliklendirildigini söyledi.

 

Akay “Önceligimiz halk sagligi”

Açik alanlar, sivi ve dumanlama yöntemiyle dezenfekte edildi

Seyhan Belediyesi, vaka sayisi 200’ü bulan Corona virüsün yayilmasinin önlenmesi için cadde ve sokaklarda dezenfeksiyon çalismasini titiz bir sekilde sürdürüyor.

Dumanlama, sivi dezenfektanlarin kullanildigi çalismada yerler ve halkin bulundugu alanlar temizlenerek dezenfekte ediliyor. Beyaz kiyafetleri, eldiven ve maskeleriyle sokaga çikan Belediye ekipleri, vatandasin dikkatini çekerken, yapilan çalisma büyük ilgi ve takdir gördü.   Çalismalar kapsaminda ilçe genelindeki ibadethaneler, parklar, devlete ait okul binalari,  ilçe sinirlari içindeki kamu binalari, polis ve jandarma karakollari, otobüs duraklari, yaya korkuluklari, PTT subeleri ve saglik ocaklari dezenfekte edildi.

“BEYAZ GIYEN ADAMLAR” CADDE VE SOKAKLARDA

Yeni tip Corona virüse (Kovid-19) karsi dezenfeksiyon çalismalari kapsaminda ilçedeki kaldirimlar ve çöp konteynirlarini da dezenfekte eden özel beyaz kiyafetli personel, halk tarafindan “Beyaz Adamlar” olarak nitelendirildi. Logar gibi, is yerlerinin etrafindaki alanlari da dumanli ve sivi dezenfektanla ilaçlayan Seyhan Belediyesi ekipleri, zorunluluk nedeniyle disari çikmak zorunda kalan vatandasin virüse yakalanma riskini en aza indirecek çalisma yapti.

 HALK “OLAGAN DISI” ÇALISMADAN OLDUKÇA MEMNUN

Her gün degisik mahalle ve sokaklarda gerçeklestirilen çalismalardan memnuniyetini dile getiren vatandaslar “Yapilan çalisma sokaga zorunlu olarak çikanlar için çok önemli. Kisisel hijyene dikkat edilse bile ortak kullanim alanlarinda salgin hastalik bulasma riski bulunuyor. Seyhan Belediyesinin yaptigi bu olagan disi çalisma bize güven verdi. Çok tesekkür ediyoruz” görüsünü aktardi.

SEYHAN’DA CORONA VIRÜS IÇIN ÇALISMA EKIBI

Belediye bünyesinde Corona virüsle etkin mücadele için bir çalisma ekibi olusturduklarini aktaran Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, farkli müdürlüklerden personelin bulundugu ekiplerle salginin etkilerini en aza indirmek için çabaladigini belirtti.  Temizlik Isleri Müdürlügüne bagli ekiplerin alinan tedbirler kapsaminda yurttasin en çok temas ettigi yerlere, dumanlama ve sivi dezenfektanlarla koruma sagladiklarini ifade eden Baskan Akay söyle konustu;

“BIZIM IÇIN ÖNCELIK HALK SAGLIGIDIR”

Bizim için öncelik halk sagligidir. Biz üzerimize düseni yapacagiz. Sonuçta salginin yayilmasinin en önemli tedbiri halkimizin bireysel katkisidir. Temasi azaltacagiz. Mümkün oldugu kadar uyarilari dikkate almaliyiz. Adana’mizda süreç iyi yönetiliyor. Insallah en kisa sürede Corona virüsü en az zararla atlatip ülkemizin güzel aydinlik günlerine kavusacagiz'



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı