Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

SİZE BU GÜCÜ KİM VERİYOR?

SİZE BU GÜCÜ  KİM VERİYOR?

Adana'nın Ceyhan İlçesinde bulunan bir okulda yapılan olumsuzlukların perde arkasında kimler var

SIZE BU GÜCÜ  KIM VERIYOR?

Adana'nin Ceyhan Ilçesinde bulunan bir okulda yapilan olumsuzluklarin perde arkasinda kimler var 

Iddialara göre Adana Il Milli egitim Müdürlügüne tayini çikan Ilçe Milli egitim Müdürü’ü Murat Koçer’e ulasan bazi sikâyetler üzerine sikâyetleri inceleme adina, 18.10.2021 tarihinde bir ilkokula sabah ziyareti gerçeklestiren Koçar,. Ziyaret sonrasi da bazi ögretmenleri telefonla arayarak kendisine ulasan sikâyetlerle ilgili bazi sorular sordugu ancak, Koçer’in ziyareti sonrasi .. Telefonla görüsü sorulan ögretmenlerden bir bölümüne yapildigi ileri sürülen  mobbingin siddeti arttigi iddia edildi.

 Okulda otuza yakin ögretmen olmasina ragmen 18.10.2021 tarihli aylik nöbet çizelgesinde bazi ögretmenler 4-5 nöbetle görevlendirilirken KOÇER’in telefonla aradigi ögretmenlerin bir kismina 6 gün nöbet yazilmis. Olmasi kafalarda soru isareti birakirken   idarenin  ise bu nöbet dagiliminda kasti olmadigi . Ya  sehven yada rastlanti oldugu düsünülüyor.

Bahsedilen Okulda 27 sinif ve sube var iken 21.10.2021 tarihinde hiç sigara içmemis bir sinif ögretmeninin sinifina içinde onlarca sigara izmariti bulunan çöp kovasi birakildigi gelen bilgiler arasinda oldugu görülürken bununda bir  rastlanti oldugu  5277 Sayili Yasanin 2/1 maddelerinde yasa koyucu okullarda sigara içimini kesin bir dille yasaklamis ve maddi para cezasi yaninda idari cezadan da bahsetmistir.Kendini bilmez bir yemekhane görevlisi okul avlusunun disindan sigara izmaritleri toplamis zemindeki siniflari geçmis üst kattaki ögretmenin sinifinda unutasi tutmus. Burada hiçbir mesaj verilmemis, olay tamamen bir rastlanti olarak görülmüs.

Okulla ilgili sikâyetlerin kendisine ulastigindan bahseden Müdür KOÇER,  Okulla ilgili idari sorusturma açmis midir?

Sikâyeti arastiran ögretmenlerin görüsünü alan Müdür KOÇER, muhakkik tayin etmis midir?

Okulda ögretmenler arasinda gruplasma idarece tesvik ediliyor mu?

Hiç sigara içmeyen ve okul içerisinde sigara odasina karsi oldugunu belirten ögretmenin sinif çöp kutusuna sigara izmariti doldurmakla ne yapilmak istenmistir?

Sigara tüketimi ile ilgili ögretmenlerin sözlü sikayetleriyle ilgili okul idaresince bir islem yapilmis midir?

Okul idarecilerinden biri bir grup ögretmenle toplanti yapip ayrismayi tesvik edici konusma yapti mi?

Tayini çikan ögretmenlerce dillendirilen dedikodu nedir?

Okul idaresi sigara yasaginin uygulanmasi ile ilgili görev ve sorumluluklarini biliyor mu?

Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip ERDOGAN’in, sigaraya karsi verdigi mücadele tüm kamuoyu tarafindan bilinmesine ragmen, Milli Egitim Bakanligi Temel Egitim Genel Müdürlügü’nün 15.01.2016 tarihli genelgesinde OKUL ve OKUL ÇEVRESINDE tütün ve tütün mamulleri ile ilgili yasaklari çok net iken nasil olurda bir okulda sigara odasi olusturularak sigara içilmesine izin verilir? 

 



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli