Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Sokak hayvanlarının suyu hiç eksilmeyecek!

Sokak hayvanlarının suyu hiç eksilmeyecek!

Sokak hayvanlarının suyu hiç eksilmeyecek!

 

Seyhan Belediyesi, sokak hayvanlarinin üremesini kontrol altina almak için kurulan merkezde kisirlastirma islemini sürdürürken, hayvan severlere de sokaktaki hayvanlara verilmek üzere mama dagitimina devam ediyor. Belediye ekipleri ayrica ihtiyaç duyulan 70 parka otomatik suluk yerlestirdi.

 

Seyhan Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügünce resmi “Gönüllü Hayvan Sever” belgesi olan ve daha önce belirlenmis liste içerisinde yer alan vatandaslara düzenli olarak yaptigi mama destegini, pandemi sürecinde evlerinde teslim ederek sagliyor. Belediye ekipleri, hayvan severlerin evine giderek hijyen kurallarina uygun sekilde mamalarin teslimini tamamladi. Özellikle yasli ve engelli hayvan sever bireyler mamalarin evde teslimi nedeniyle memnundu. Hayvan severler teslim edilen mamalari sokaktaki canlara vermeye basladi.

 

OTOMATIK SULUK ILE SOKAK HAYVANLARININ SUYU EKSIK KALMAYACAK

Sokak hayvanlarinin yemek ihtiyacinin yaninda su ihtiyaçlarinin kalici olarak giderilmesi için çaba harcayan Seyhan Belediyesi ekipleri, ihtiyaç duyulan parklara otomatik suluk yerlestirdi. Her parka 2’ser 3’er tane olmak üzere ilk etapta ihtiyaç duyulan 70 parkta otomatik suluklarin montaj islemi tamamlanarak, sokak hayvanlarinin kullanimina sunuldu. Otomatik suluklarin ihtiyaç duyulan ve hayvan severlerin önermesi ile ilçenin degisik yerlerine de yerlestirilmesi planlaniyor.

HAYVANLAR SOKAKTA AÇ VE SUSUZ BIRAKILMIYOR

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay Seyhanlinin yasam kalitesini artirmak için çalisirken, dogaya ve hayvanlara da sahip çiktiklarini hatirlatti. Belediye ekiplerinin sokak hayvanlari için 84 degisik noktada besleme yaptigini aktaran Baskan Akay, su ifadeleri kullandi;

“Belediye olarak ulasamadigimiz sokak hayvanlarina, hayvan severlerin destegiyle ulasiyoruz. Pandemi nedeniyle hayvan severlerin evine kadar mamalari götürüyoruz. Hayvan severlerde çevresindeki sokak hayvanlarini besliyor. Ayrica sokak hayvanlarinin birinci derecede ölüm nedeni olan susuzlugu önlemek için suluklari, otomatik suluklarla yeniliyoruz. Otomatik suluklarla sokak hayvanlarinin suyu hiç eksilmeyecek. Kisaca Sokak hayvanlari sokakta aç ve susuz kalmayacak.”

 

 
 


  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli