Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DESTEK

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DESTEK

-TABUR: “İLKYARDIMI DOĞRU UYGULAMAK, HAYAT KURTARMADA EN TEMEL KURALDIR”

-SANKO ÜNIVERSITESI HASTANESI, EGITIM HEMSIRESI TABUR, OSB MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI’NDE ILK YARDIMI ANLATTI

 

SANKO Üniversitesi Hastanesi Egitim Hemsiresi Aslihan Tabur, ilkyardimi dogru uygulamanin, hayat kurtarmada en temel kural oldugunu söyledi.

 

Tabur, kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsaminda Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerine ilk yardimin püf noktalarini anlatti.

 

Dünyada her bes saniyede bir kisinin yaralanma sonucu hayatini kaybettigini animsatan Tabur, “Herkes her an, herhangi bir yerde, bir kaza veya yaralanma sonucu ilkyardima ihtiyaç duyabilir” dedi.

 

Özellikle yaslilarin yüzde 40’inin düsmeye bagli yaralanmalar sonucu yasamlarini kaybettigini belirten Tabur, “Böyle durumlarda erken uyari belirtileri ve önleyici bakim, yasam ile ölüm arasindaki çizgide yaslilarin ve hepimizin hayatlarimizi sürdürebilmemizde büyük önem tasimaktadir” ifadelerini kullandi.

 

ACIL DURUMDA DOGRU MÜDAHALE HAYAT KURTARABILIR

“Acil durumlarda ne yapabilecegimizi ne kadar bildigimizi dogru degerlendirmeliyiz. Çünkü yasam ile ölüm arasindaki süreçte ancak dogru ilk yardim bilgimiz bizlere yardimci olabilir” diyen Tabur, sözlerini söyle sürdürdü:

 

“Toplumda bilinçle müdahale edebilecek her yastan insan -buna yasli nüfus ve bakicilar dahil - ilk yardim konusunda egitimli olursa, yaralanmalar önlenebilecegi gibi, acil durum sonrasi dogru müdahale ile hayatlar da kurtarilabilir.

 

Önleyici bakim ve ilk yardim saglikli bir yasam için destek sagladigi gibi saglik harcamalarini, ögrenciler için egitim, çalisanlar için isgücü kayiplarini da azaltmaktadir. Norveç’te nüfusun yüzde 95’i ilk yardim egitimini almistir. Gelismemis veya az gelismis ülkelerde ise ilk yardim egitimi alan kisi sayisi, nüfusa oranla oldukça azdir.”

 

Gaziantep OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticilerinin ögrencilerinde farkindalik olusturarak, ilkyardima ihtiyaç duyuldugunda bilinçli hareket etmelerini saglamak amaciyla talep edilen egitime SANKO Üniversitesi Hastanesi Ilk Yardim Egitim Merkezi olarak destek vermekten büyük bir mutluluk duyduklarini dile getiren Tabur, “Gençlerimizin hayatina olumlu dokunmak ve insan sagligina katki saglamak adina destekledigimiz bu sosyal projede, birlikte yapacagimiz uygulamalarin da büyük etkisi olacagina inaniyorum” diye konustu.

 

Teorik ve uygulamali egitimin ardindan ögrencilerin sorularinin yanitlandigi egitime, Gaziantep OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Seyda Sahin, Rehber Ögretmenler Begüm Tabur ve Sena Babaoglu ile egitimciler ve ögrenciler büyük ilgi gösterdi.

 

Sunumun ardindan Tabur’a tesekkür belgesi takdim edildi.

 



  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli