Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sözlü' Karalar'ın iddialarına sert cevap verdi

Sözlü

Eski Adana Büyüksehir Belediye Baskani Hüseyin Sözlü, yerine seçilen Zeydan Karalar'in, Firat Kalkani ve Zeytin Dali bölgesinde açilan su kuyularinin koordinatlarini kendisinden istedigini belirterek, 'Biz o koordinatlari bunlara vermeyiz. Nihayetinde bunlarin ortagi FETÖ, HDP/PKK ve IP'tir. Gittikleri yol bellidir.' dedi.

 Sözlü, kentteki bir otelde 'Kuyudan Kumpas Çikti' basligiyla düzenledigi basin toplantisinda, Karalar'in kendisi ve belediyedeki isleri hakkindaki iddialara cevap verdi.

Karalar'in, belediye bünyesinde kurulan Gençlik Merkezleri'nde 'sahte diplomali ögretmenler' çalistirildigini ileri sürdügünü belirten Sözlü, 'Karalar, bunlari ispatlamali. Bunu ögrenmek çok basit. Bu ögretmenlerin mezun olduklari okullardan bile basitçe ögrenilebilir.' diye konustu.

Sözlü, bu merkezlerden vatanini milletini seven, sinavlarda Türkiye birincisi olmus çocuklar yetistirildigini anlatarak, 'Sayin baskan milliyetçi kimseye tahammül edemiyor. Burada milliyetçi gençlik yetisti. Kendisi, FETÖ'nün 'Altin Çocuk' projesini sonlandirdigimiz için bizden intikam aliyor.' ifadesini kullandi.

Kentin ilçelerine, mahallelerine, köylerine, ana güzergahlara otobüsler koyduklarini ifade eden Sözlü, 'Su anda 300 otobüsün 200'ü tatil yapiyor. Karalar, tasarruf ettigini söylüyor. Belediyeyi tatil etmek tasarruf etmekse, halefimize diyoruz ki 'Buyurun siz tasarruf etmeye devam edin.' Belki bugün bir algi olusturdugunuza inaniyor olabilirsiniz ama zaman her seyin ilacidir.' dedi.

'Hüseyin Sözlü yaptigi her isin arkasindadir'

Sözlü, su depolari ve su sayaçlari iddialarina da cevap vererek, Karalar'in bu konulardaki iddialarinin da gerçegi yansitmadigini dile getirdi.

Adana Büyüksehir Belediyesine alinan kartus ve tonerler hakkindaki iddialara da cevap veren Sözlü, 'Kartus ve tonerler depolarda duruyor. Sen Seyhan'in nüfusu kadar klasörü 3,5 milyon liraya aldin da bunlari nereye harcadin? Bunu söyle bize.' dedi.

Sözlü, Yedigöze Baraji Içme Suyu Projesi'nin maliyeti konusunda da Karalar'in yanlis bilgi verdigini dile getirerek, söyle konustu:

'Sayin baskan bunu nereden uydurdun 1 milyon 676 milyon lira yapiyorsun? Bogma mi içirdiler sana bunu söylerken. Nasil olur da yasalarin üzerine çikariz? Bu proje, Iller Bankasi, Karayollari Genel Müdürlügü, Tarim ve Orman Bakanligi, DSI'den, Çevre ve Tabiat Varliklari Koruma Kurulundan onayli bir projedir. Yasal olarak 373 milyon lira olacak bir ihaleyi, 1 milyon 676 milyon liraya Zeydan beyin hangi mühendislik bilgisi ya da hangi Ihale Kanunu ile çikarmis bize ögretsin. Hüseyin Sözlü yaptigi her isin, söyledigi her sözün arkasindadir. Inandigi degerler için kavga etmis adamdir, hiç geri adim atmaz. Çiktiniz, sosyal medyada sponsorlu haysiyet cellatligi yaptiniz. '1 milyon 676 milyona yapacaklari projeyi 285 milyona ben yapacagim' dediniz. Oysa bizim 1 milyon 176 milyonluk rakamla hiçbir bagimiz olmamistir, 311 milyon liralik ihale olsa olsa 373 milyon lira olabilir. Projenizi alin, hodri meydan. Ay sonuna kadar getir projeni, senden onay da istemiyorum. Var mi Adana'da bundan daha babayigit meydan okuyacak adam.'

Sözlü, belediyeden çikartilan isçilerin de haksizliga ugratildigini belirterek, 'bankamatikçi' yaftasiyla bunun yapildigini ancak çikarilan tüm personelin isinin basinda oldugunun bilindigini aktardi.

'Biz o koordinatlari bunlara vermeyiz'

Sözlü, Zeydan Karalar'in bir firmaya ihale edilen bazi su kuyularinin açilmadigini ileri sürdügünü animsatarak, salondaki gazetecilere açilan su kuyularinin görüntülerini izletti, iddialarin gerçegi yansitmadigini belirtti.

'Askerimiz ilk Firat Kalkani Operasyonu ile basladi, Zeytin Dali Harekati ile devam etti. Arkasinda hep lojistik destek olarak vardik. O bölgede de açilmis yaklasik 25 tane su kuyumuz var. ASKI'nin patronluguna soyunan Büyüksehir Belediyesi, koltuga oturdugunun birinci haftasinda o bölgenin koordinatlarini istedi bizden. Hadi gel de ver. Bu, askerin projesi. Bunlarin ekibinden olmaz. Nihayetinde 'nevruz piroz be' diyen, 'oyumuz HDP'ye' diyen, es baskan gibi hukuk isleri müsavirligine oturttugu HDP/PKK'li adamin oldugu belediye. HDP/PKK'lilardan baska kimseyle fotografi olamayan Yüregir Belediye Baskani adayinin oldugu ekibe biz o koordinatlari vermeyiz.'

Adana Valisi Mahmut Demirtas'in görevlendirecegi bir kisiye koordinatlari verebileceklerini anlatan Sözlü, 'Biz o koordinatlari bunlara vermeyiz. Nihayetinde bunlarin ortagi FETÖ, HDP/PKK ve IP'tir. Gittikleri yol bellidir.' diye konustu.



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli