Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ OLMALI.!

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ OLMALI.!

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ OLMALI.!

SÜLEYMAN SAH TÜRBESI KIRMIZI ÇIZGIMIZ OLMALI.!

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail KONCUK, “Türkiye’nin kendi sinirlari disinda sahip oldugu, sanli bayragimizin dalgalandigi tek toprak parçasi olan, Türkiye-Suriye sinirindan 37 kilometre uzakliktaki Münbiç ilçesinin Karakozak köyünde bulunan “Süleyman Sah Türbesi ile Süleyman Sah Saygi Karakolu” büyük bir fedakârlik ve kahramanlik örnegiyle, burayi bekleyen Türk Silahli Kuvvetleri personelinin güvenligine yönelik ciddi bir risk olusturdugu gerekçesi ile yapilan degerlendirmeler sonucunda Suriye’nin Halep ilinin Esme Köyü sinirlari içerisinde ayni büyüklükteki bulunan bir araziye, güvenlik mülahazalari temelinde hayata geçirilen geçici nakli kubur islemi 22 Subat 2015 tarihinde gerçeklesmistir.” dedi.

            KONCUK, “Basina degerlendirmelerde bulunan o dönem Basbakan Yardimcisi Fikri ISIK, Süleyman Sah Türbesi’nin eski yerine tasinacagini belirterek “Süleyman Sah Türbesi geçici olarak tasinmisti eninde sonunda yerine tasinacak, çünkü orasi Türk topragi” dedi. Sinirimizda güvenli bölge olusturulmaya çalisildigi bu dönemde “Süleyman Sah Türbesi ile Süleyman Sah Saygi Karakolunun” yeniden eski yerine tasinmasi söz konusu mudur?” diyerek, Anayasa’nin 98’inci, Içtüzügün 104 ve 105’inci maddeleri uyarinca Meclis Arastirmasi açilmasini istedigini belirtti.

            “Süleyman Sah Türbesi ile Süleyman Sah Saygi Karakolu” Trump’in basinda yer bulan açiklamalarina göre “biraz hasin sevgi olmasaydi bu anlasma olmazdi” sözlerine istinaden bu kapsamda ABD ile yapilan anlasmalarda ele alinmis midir? Ilerleyen günlerde “Süleyman Sah Türbesi’nin” tasinmasi söz konusu olacak midir? diyerek, Cumhurbaskani Yardimcisi Sayin Fuat OKTAY tarafindan yazili olarak cevaplandirilmasini isteyerek soru önergesi verdigini belirrti.

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail KONCUK, “Türkiye’nin kendi sinirlari disinda sahip oldugu, sanli bayragimizin dalgalandigi, toprak varligimizin bütünlügünü korumak, güvenlik gerekçesi ile tasinmak zorunda kalan “Süleyman Sah Türbesi’nin” geri tasinmasinin gerekliliktir ve Süleyman Sah Türbesi kirmizi çizgimiz olmalidir.” diyerek sözlerine son verdi.

 



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli