Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Suyunu kesen kiracısını öldüren ev sahibine müebbet hapis

Suyunu kesen kiracısını öldüren ev sahibine müebbet hapis

Suyunu kesen kiracısını öldüren ev sahibine müebbet hapis

Adana'da ortak kullandiklari içme suyunun vanasini kapattigi iddiasiyla tartistigi kiracisini tabancayla öldürdügü ileri sürülen sanik, müebbet hapis cezasina çarptirildi.
Adana 3. Agir Ceza Mahkemesindeki karar durusmasina tutuklu sanik Bekir Os ile sanik avukati katildi.
Mahkeme baskani, sanik Os'un cezai ehliyeti ile ilgili Istanbul Adli Tip Kurumundan istenilen raporda sanigin cezai ehliyetinin tam oldugunun belirtildigini söyledi.


Son savunmasi sorulan sanik Os, olay günü rahatsiz oldugunu ve üzerindeki kiyafetleri çikartmadan yattigini belirterek, sunlari anlatti:
'Gece 03.00'te uyandim. Agzim kurumustu, muslugu açtim sular kesilmisti. Yastigimin altina koydugum silahimi alip kemerimin içine taktim. Merdivenden inerken baktigimda Mehmet Sadi Can benim merdivenin birinci basamaginda duruyordu. Çocuklari da merdivenin basindaydi. Beni görünce 'moruk' dedi, elini beline atti. Ben de silahimi çikarttim önce 1-2 el bosluga ates ettim. Üzerime dogru gelmeye baslayinca bu defa kendisine ates ettim. Yaralanip yere yigildi, ölmemisti. Silahimda hala mermiler vardi, istesem basina da ates edebilirdim ancak etmedim. Silahimi cebime koyup evden çiktim. Böyle bir olay daha önce basima gelmemisti, soktaydim. Silahimla gidip teslim oldum.'
Os, son sözlerinde ise 'Kendi kendini öldürmüstür. Benim suçum yok.' dedi.
Mahkeme heyeti, sanik Bekir Os'u 'Kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasina mahkum etti.

Olay

Merkez Seyhan ilçesi Mithatpasa Mahallesi'nde oturan ev sahibi Bekir Os, 12 Aralik 2016'da alt katinda yasayan kiracisi Mehmet Sadi Can ile ortak kullandiklari içme suyunun vanasini kapattigi iddiasiyla tartismisti. Os, çikan kavgada Can'i tabancayla öldürdükten sonra polise teslim olmustu.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli