Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

TGS ADANA ŞUBESİ GAZETECİLERİN YARDIMINA KOŞTU.

TGS ADANA ŞUBESİ GAZETECİLERİN YARDIMINA KOŞTU.

TGS ADANA ŞUBESİ GAZETECİLERİN YARDIMINA KOŞTU.

TGS ADANA SUBESI GAZETECILERIN YARDIMINA KOSTU.

 Çalisamayan gazeteciler için hazirlanan gida paketleri TGS Adana Subesi’nin organizasyonu ile ailelere ulastirildi..

 Türkiye Gazeteciler Sendikasi Adana Sube Baskani  Salim Büyükkaya , koronavirüs salgini nedeniyle sokaga çikma kisitlamasi bulunan ve maddi zorluklar çeken yaklasik 80 gazeteciye koli yardiminda bulunarak, hayir duasi aldi.

 

 

Zorluklari dayanisma ile yenecegiz

 

 Baskan Büyükkaya, yaptigi açiklamada Ülkemiz ve dünya zorlu bir süreçten geçiyor. Tüm uluslar, uluslar arasi güçler bu kez birbirleri ile degil ortak bir düsman ile savasiyor. Ülkeden ülkeye hatta toplumlarin çesitli kesimleri arasinda farkli mücadele yöntemleri görüyoruz. Bilim dünyasi da tartisiyor, çözüm üretmeye çalisiyor. Ülkelerin, toplumlarin gelecegi üzerine analizler yapiliyor.

Devletler salgini en az hasarla atlatabilmek için planlar yapiyorlar. Ne yazik ki bu kadar ölümcül bir virüsle mücadele konusunda bile tüm ülkeler esit kosullara sahip degiller. Ayni sekilde toplum kesimleri arasinda da böyle bir esitlik yok.

Virüs elbette bulasmak için ayrim yapmiyor ama zor durumdaki insanlar virüs bulasma ihtimali yüksek ortamlarda geçim mücadelesi vermek zorunda kaliyorlar. Sosyal mesafenin arttirilmasi zorunlulugu toplumun büyük kesimini issizlige ve evlerine kapanmaya mecbur etti.

Resmi ve özel kurumlarlardan sivil toplum örgütlerine, yardim platformlarindan sosyal medya fenomenlerine, sanatçilara kadar bir çok kisi ve kurum dayanisma adina çesitli faaliyetler düzenliyor, dezevantajli gruplara ulasmaya çalisiyorlar.

Iste bu zor dönemde basin emekçileri arasinda zaten yüksek olan issizlik rakamlarinin daha da arttigini gördük. Büyük çogunlugu yillarca düsük ücretlerle çalismis ve simdi de issiz kalmis gazeteciler ve tüm basin çalisanlarina bir nebze de olsa nefes aldirabilmek için hazirlanan gida paketleri, Türkiye Gazeteciler Sendikasi Adana Subesi’nin organizasyonu ile issiz ve evden çikamayacak durumda olan 80 gazeteci ailesine ulastirildi. Gazeteci Rifat Söylemez ile birlikte kolilerin dagitimini gerçeklestiren TGS Adana Sube Baskani Salim Büyükkaya sunlari söyledi:

“Zor günleri dayanisma ile asacagiz. Herkes, her kesim elinin yettigince çevresi ile dayanismayi yükseltmeli ve birbirinin eksigini kapatmali. Bu vesileyle dagitilan gida ürünlerinin temininden paketlenmesine, evlere ulastirilmasina, bu fikrin hayata geçirilmesine ve dagitilacak kisilerin tespitine kadar tüm asamalarda destek veren paketlerin temin edilmesini saglayan, etkinligin fikir babasi Gazeteci Rifat Söylemez’e, tespitlere yardimci olan Dursun Dagtekin’e, Fatos Tekbas’a, Hüseyin Sungur’a, Basri Bas’a, Ömer Üney’e Ceyhun Özgönül’e, mesajlari ile yorgunlugumuzu unutturup bizleri yüreklendiren Sahin Çoban, Serkan Senyürek, Kemal Yücel, Nuri Pir’e ve emegi ile katki koyan Selçuk Incekuran’a ayri, ayri tesekkür ederiz.

Ayrica bizim disimizda tamamen kendi tespitleri ile Yüregir Belediye Baskani Mehmet Fatih Kocaispir’in de benzer bir faaliyet gerçeklestirdigini ögrenmekten de memnun oldugumu belirtmek isteriz.

Tüm meslektaslarimiza, emekçilere, ulusumuza saglik ve esenlikler dileriz.  Açiklamasinda bulundu.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı