Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

TÜRKİSTAN KORBAŞILAR PARKI VE ŞİR MUHAMMED BEK ANITI AÇILDI

TÜRKİSTAN KORBAŞILAR PARKI VE ŞİR MUHAMMED BEK ANITI AÇILDI

İlçede gerçekleştirdiği hizmetlerle adından söz ettiren Sarıçam Belediyesi, Başkan Bilal Uludağ’ın talimatları ile her ay iki park projesi kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

TÜRKISTAN KORBASILAR PARKI VE SIR MUHAMMED BEK ANITI AÇILDI

Ilçede gerçeklestirdigi hizmetlerle adindan söz ettiren Sariçam Belediyesi, Baskan Bilal Uludag’in talimatlari ile her ay iki park projesi kapsaminda çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor.

Geçtigimiz aylarda Bati Trakya Türklerinin merhum lideri Dr. Sadik Ahmet Anit Park ve 5 Ocak Kent Meydaninin ardindan bugün de Türkistan Korbasilar Parki ve Sir Muhammed Bek Anit Parki’nin açilisi gerçeklestirildi. Katilimcilara Özbek Pilavinin ikram edildigi açilis renkli görüntülere sahne oldu.

Sariçam ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Ali Murat Kayhan Caddesi Sariçam Belediyesi Hizmet Binasi arkasinda gerçeklestirilen açilisa Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Ali Sir Azam Hocayev, Özbekistan Adana Fahri Konsolosu Ilker Medeni, Türkistanlilar Dernek Baskani Osman Beg, Sariçam Ilçe Kaymakami Müfit Gültekin, Milliyetçi Hareket Partisi Adana Il Baskani Bünyamin Avci, Milliyetçi Hareket Partisi Sariçam Ilçe Baskani Mustafa Kizilelma, Ak Parti Sariçam Ilçe Baskani Emrah Ceylan, Ak Parti Yüregir Ilçe Baskani Necip Fazil Cengil, Adana Ülkü Ocaklari Baskani Cem Tutsoy, Sariçam Ülkü Ocaklari Baskani Seyfettin Gündogdu, Çukurova Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cingöz, Sariçam Ilçe Emniyet Müdürü Tansel Orakoglu, Sariçam Ilçe Saglik Müdürü Hüsam Efe, Sariçam Ilçe Jandarma Komutani Ihsan Genç, Sariçam Ilçe Müftüsü Osman Canbolat, Sariçam Ilçe Milli Egitim Müdürü Uygar Inal, Sariçam Ilçe Kaymakamligi Yazi Isleri Müdürü Abdulkadir Özkurt, mahalle muhtarlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende ilk olarak konusan Türkistanlilar Dernegi Baskani Osman Beg, milliyetçi ve üretken belediyecilik anlayisi ile hizmet üreten, Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag’in Türk ve Türki Cumhuriyetleri arasinda kültürel baglarin korunmasi ve güçlendirilmesi adina çok önemli çalismalar yürüttügünü belirtti.

Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Ali Sir Azam Hocayev ise yaptigi konusmasinda, bundan 100 yil önce çesitli sebeplerden dolayi kendi vatanlarini birakmak zorunda kalan bagimsizligin sembolü olan Sir Muhammed Bek ve Korbasilar’a Türkiye'nin sahip çiktigina vurgu yapti. Tarihten gelen baglarinin devam ettigini ve bugün de bu baglarin güçlendirilmesi noktasinda Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag’in kendilerini çok iyi agirladigini belirten Büyükelçi Hocayev, Türk insaninin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin her zaman yanlarinda olduguna, iki gündür bulundugu Adana’da tüm kapilarin kendilerine ardina kadar açildigini belirtti.

“SEHIT VE GAZILERIMIZIN ANISI BU PARKTA YASAYACAK”

Daha sonra kürsüye gelen Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, bundan yüzyil önce özgürlük ve bagimsizlik için, Milli Istiklal Hareketi’ni baslatan Korbasilar’in lideri Sir Muhammed Bek ve silah arkadaslarinin kahramanlik destanlarini, Türkistan Korbasilar Anit Parki’nda yasatacak olmaktan dolayi duydugu mutlulugu dile getirdi.

Korbasilar’in, 1920’li yillarda Türkistan'da bagimsizlik mücadelesi verirken, ayni yillarda atalarinin Çukurova topraklarinda Kuva-yi Milliye olduklarini ve isgalci Fransizlara karsi bagimsizlik mücadelesi verdiklerini belirten Baskan Uludag, konusmasinda su ifadelere yer verdi “ Atalarimizin canlari pahasina verdikleri kutsal mücadele bugün bizleri burada birlestirmistir. Ne mutlu bizlere ki; bugün bu topraklarda hür, bagimsiz olarak, bir ve beraber yasiyoruz. Inaniyorum ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dedigi gibi bir gün muhakkak Türk Birligi altinda birlesecegiz. Tarihe büyük bir kahramanlik destani birakan Sir Muhammed Bek ve kahraman askerlerini rahmet ve saygiyla aniyorum. Katkilarindan dolayi Türkistanlilar Dernegi Baskanimiz Osman Beg ve fahri konsolosumuz Ilker Medeni Beylere, katilimlarindan dolayi saygideger Büyükelçimize ve sizlere ayri ayri tesekkür ediyor, Türkistan Korbasilar Parki ve Sir Muhammed Bek Anitinin hayirli olmasini diliyorum.” diye konustu.      

Daha sonra kurdele kesiminin ardindan katilimcilara özbek pilavi ikrami ile açilis töreni sona erdi.



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı