Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

ÜCRETSİZ KURS İLE SPORCULAR ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYOR

ÜCRETSİZ KURS İLE SPORCULAR ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYOR

ÜCRETSİZ KURS İLE SPORCULAR ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYOR

ÜCRETSIZ KURS ILE SPORCULAR ÜNIVERSITEYE HAZIRLANIYOR

 

 Ceyhan Belediyesi Ceyhan’in gençlerini Beden Egitimi Yüksek Okulu  (BESYO)sinavina hazirlamak için ücretsiz kurs açti. Iki yüz elli gencin on ay boyunca uzman bir kadrodan egitim alacagi BESYO hazirlik kursu dar gelirli ailelerin çocuklarinin üniversite sinavlarinda sansini arttirmayi hedefliyor.

 

Ceyhan Kapali Spor Salonu’nda verilen kurslarda Interval, Yokus, Tempo, Kardiyovasküler, Kuvvet, Agirlik Antrenmani, Fartlek Kosullari gibi birçok antrenman türü kisiye özel uygulaniyor. Egitimin sonunda Temmuz ve Agustos aylarinda yapilacak yetenek sinavlarina girecek olan ögrencilerin sinav yerleri uzman egitici kadro tarafindan yetenekleri göz önünde bulundurularak belirlenecek.

 

Ceyhan’in Gençleri Isterse Her Seyi Yapar”

 

Ceyhan’da ilk defa ücretsiz olarak verilen egitim hakkinda bilgi veren Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar; “ Ceyhan genç nüfusu yüksek bir ilçe. Türkiye’nin en genç belediye baskani olarak gençlerin yasadigi sorunlari, gelecekten beklentilerini anliyorum. Tüm bunlarin yani sira bölgemiz insaninin spora ve sanata dogustan gelen bir egilimi var. Tüm bunlar bir araya geldiginde neden gelecegin sporcularini, akademisyenlerini, antrenörlerini, yöneticilerini biz yetistirmeyelim diye düsündük. Daha önce ilçemizde verilen ve her aileye 6-7 bin TL külfet getiren Beden Egitimi Ögretmenligi’ne hazirlik kurslarini belediyemiz bünyesine alarak ücretsiz hale getirdik. Maddi imkânlari elvermedigi için gelecekten umudu olmayan, kahvehanelerde, sanayide, sokaklarda vakit öldüren gençlerimize bir gelecek plani sunduk.  Kendi islerinden fedakârlik edip bize destek veren antrenörlerimizin verdigi egitimle gençlerimizin sinavlarda büyük basari elde edecegine ve kendilerinden sonra gelen nesillere yol gösterici olacaklarina inancim tamdir. Ceyhan’in gençleri isterse her seyi yapar” ifadelerini kullandi



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli