Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Unutulmaya Yüz Tutan El Sanatları Kültürevlerinde Yaşatılıyor

Unutulmaya Yüz Tutan El Sanatları Kültürevlerinde Yaşatılıyor

Yüreğir Belediyesi kültürevlerinde verilen halı ve kilim dokuma kursuna katılan ev kadınları, öğrendikleri dokumacılığı gelir kapısına çeviriyor. Usta öğreticilerden eğitim alan kadınlar hem geleneksel el sanatlarını yaşatıyor hem

Yüregir Belediyesi Kültürevleri bünyesinde olusturulan atölyelerde egitim alan Yüregirli kadinlar, unutulmaya yüz tutan el sanatlarindan hali ve kilim dokumaciligini geleneksel tezgâhlarda ögreniyor. Iplerden tezgaha, motiflerden kirkit kullanimina kadar tüm asamalari geleneksel haliyle ögrenen kursiyerler ögrendikleri bilgi ve becerilerle ürettiklerini pazarlayarak aile ekonomilerine katki sagliyor.

Ulubatli Hasan, Fatih Terim ve Murat Gögebakan Kültürevlerinde verilen Hali Kilim Dokumaciligi Kursu’na Yüregirli kadinlar ilgi gösteriyor. Ipleri boyama, dokuma araç gereçlerini kullanma, hali dokumaya hazirlik yapma, hali kilim dokuma ve dokumayi bitirme islemlerini ögrenen kursiyerler kurs bitiminde sertifika almaya hak kazaniyor.

BASKAN KOCAISPIR: ‘DEGERLERIMIZE SAHIP ÇIKIYORUZ’

 

Geleneksel Anadolu kültürünün önemli degerlerinden biri olan hali kilim dokumaciliginin yayginlasmasi ve gelecek nesillere aktarilmasinin önemine dikkat çeken Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Unutulmaya yüz tutan el sanatlarimizi kültürevlerimizde yasatmanin hakli gururunu yasiyoruz.

Tezgahta kullanilacak ipleri, yünleri, motifleri bulmak zorlasmis ve artik rafa kalkmaya baslamisken belediyemizin bu kursuyla hali kilim dokumaciligini yeniden insanlarimizin ilgisine sunmus oluyoruz. Hanim kardeslerimiz burada ögrendiklerini is koluna çevirerek aile bütçesine katki sagliyorlar. Yüregir Belediyesi olarak kültürümüze, degerlerimize sahip çikmaya devam edecegiz.” seklinde konustu.



  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli