Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Vali Demirtaş: 'Adana'nın tarımsal potansiyeli iyi değerlendirilmeli'

Vali Demirtaş:

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana'nın tarımsal potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Adana Valisi Mahmut Demirtas, Adana'nin tarimsal potansiyelinin iyi degerlendirilmesi gerektigini söyledi.

Vali Demirtas, çesitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Pozanti ilçesini ziyaret etti. Vali Demirtas ilk olarak Karakislakçi Mahallesi'nde çilek ve kiraz üretimi yapan çiftçilerle bir araya geldi. Çilek üretimi yapan Mahmut Asama ile kiraz üretimi yapan Ali Asama ile sohbet eden Vali Demirtas, bahçelerdeki üretim kapasitesi hakkinda çiftçilerden bilgiler aldi.

Çukurova'nin sahip oldugu iklimi, verimli topraklari ve dogal kosullari ile Türkiye'nin en önemli tarim alanlarinin basinda geldigini ifade eden Vali Demirtas, katma degeri yüksek ürünlerin üretilmesinin önemine de dikkat çekerek Adana'nin tarimsal potansiyelinin iyi degerlendirilmesi gerektigini vurguladi.

Üretim yapan tüm vatandaslara hayirli ve bol kazançlar diledigini sözlerine ekleyen Vali Demirtas, ziyaretinin sonunda üreticilerin kendisine ilettigi talepleri dinledi ve bahçeden kendi elleriyle meyve topladi.

Vali Mahmut Demirtas daha sonra Bitlis kirsalindaki operasyon sirasinda patlayicinin infilak etmesi sonucu sehit olan Jandarma Uzman Çavus Sefa Izbudak'in Pozanti ilçesinde bulunan baba ocagini ziyaret etti.

Ziyaret sirasinda Vali Demirtas sehidin ailesinin hal ve hatirlarini sorarak onlarla sohbet etti.

Gerçeklestirdikleri sohbet sonrasinda, vatanin bütünlügü ugruna canini hiçe sayan tüm sehitleri rahmet ve minnetle andigini ifade eden Vali Demirtas, sehitleri ve kiymetli ailelerini asla unutmayacaklarini daima onlarin yaninda olacaklarini sözlerine ekledi.

Vali Demirtas son olarak Findikli Mahallesinde vatandaslarla bir araya geldi.

Mahallede faaliyet gösteren bir kahvehanede vatandaslarla sohbet eden Vali Mahmut Demirtas, mahalle sakinlerinin kendisine ilettigi talep ve beklentileri dinledi ve taleplerin çözümüne iliskin gerekli çalismalarin yapilacagini kaydetti.

Vali Mahmut Demirtas'in ziyaretlerine Pozanti Kaymakami Muammer Saridogan da eslik etti.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı