Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Yardım eli bekliyoruz…

Yardım eli bekliyoruz…

Doğduktan bir süre sonra omurilikte meydana gelen bir rahatsızlıktan dolayı engelli kaldı Engelli kaldığı için yatağa bağımlı bir şekilde hayatına devam ediyor tüm güçlüklere rağmen hayatın tüm güzelliklerini yaşamak istiyor.

Yardim eli bekliyoruz…
Adi Elif Omutag 24 yasinda bir genç kiz.
Dogduktan bir süre sonra omurilikte meydana gelen bir rahatsizliktan dolayi engelli kaldi Engelli kaldigi için yataga bagimli bir sekilde hayatina devam ediyor tüm güçlüklere ragmen hayatin tüm güzelliklerini yasamak istiyor.
Engelli Elif kendisine uzanacak bir yardim elini bekliyor. Elif disari çikip akranlari gibi gezemiyor, ihtiyaçlarini dahi karsilayamiyor.
Anne Döne Omutag göz yaslari ile  kizindan bahsederken sesi titreyerek konusuyor. Omutag “ 24 yasinda engelli kizim ile birlikte yasamak için elimizden gelen her seyi yapmaya çalisiyorum ancak yetmiyor. Evin ve engelli kizimin her türlü ihtiyacini karsilamak için almis oldugumuz engelli maasi yetmiyor. Hiçbir gelirimiz yok yesil kart haricinde hiçbir sosyal güvencemiz yok. Kiraci olarak oturmus oldugumuz evde, ev sahibi ile sürekli problem yasamaktayiz, kiramizi ödeyemiyoruz.  Arada sirada komsularimizda yardimci oluyor ancak nereye kadar” diyor.
Anne Döne Omutag da hasta oldugunu üç yildir beyinde kemik büyümesi ile vertikol rahatsizligindan dolayi tedavi gördügünü, beyin damarlarinin açilmasi için tedavi gördügünden bu yana ilaç kullandigini belirtiyor.
Ev sahibinin kendilerini kira bedelini ödemedikleri taktirde esyalarini disari atacagini da belirten anne omutag, “bu kisin ortasinda nereye gidelim engelli kizim ile nerede yasariz. Ben sürekli tedavi görüyorum. Ev sahibi her gün bizi kiramizi ödeyemedigimiz için evden atmakla tehdit ediyor. Engelli kizim ile diger çocuklarimin disari atilmasini hangi vicdan kabul edebilir. Adana valimizden ve Seyhan kaymakamimizdan gereken hassasiyeti göstermelerini, bizlere yardim ellerini uzatmalarini, yardimci olmalarini istiyoruz” dedi
Anne Döne Omutag, Bugüne kadar engelli maasi disinda hiçbir sosyal yardimlasmadan faydalanamadiklarini, gerek gida olsun gerek engelli kizi için alt bezi olsun gerekse yakacak yardimi olsun alamadiklarini ve her türlü destege ihtiyaç duyduklarini da sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: Yardım eli bekliyoruz…
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli