Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yasak sürüyor, Seyhan durmuyor!

Yasak sürüyor, Seyhan durmuyor!

Yasak sürüyor, Seyhan durmuyor!

Seyhan Belediyesi,  COVID-19 salgini nedeniyle bulasin yayilmamasi için uygulanan 3 günlük sokaga çikma yasaginda da zorunlu hizmetleri aksatmadan sürdürürken, düzenli olarak yapilan sokak hayvanlarini besleme çalismasinin yaninda ilçenin muhtelif yerlerinde kümelenen Güvercinler de aç birakilmiyor.

 

BASKAN AKAY MASKE DAGITTI, RAMAZAN’I KUTLADI

1 Mayis Emek, Dayanisma ve Isçi Bayraminda görevli Belediye personelini ziyaret ederek mücadele günlerini kutlayan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, daha sonra Mahallelerde Saat 09:00-14:00 arasinda açik olan Bakkal ve Marketlere giderek halka ücretsiz maske dagitti, Ramazan’in bereket, saglik ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu. Akkapi Mahallesindeki Bakkal ve Marketlerde bulunan vatandas ise Baskan Akay’a hem dilekleri ve hem maske için tesekkür etti.

 

BOS CADDELERDEKI GÜVERCINLER UNUTULMADI

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay,  sokak hayvanlari için salgindan sonra olusturulan yeni besleme alanlarina ek olarak belirlenen Ulucami, 5 Ocak Meydani ve Atatürk Parki içi gibi yerlerde kümelenen Güvercinleri elleriyle besledi. Sadece kedi-köpekleri degil dogada evcillestirilebilen tüm hayvanat dünyasi üyelerini ellerinden geldigince beslemeye çalistiklarini kaydeden Baskan Akay, söyle konustu;

 

“HALKIMIZIN IÇI RAHAT OLSUN”

“Kisitlamanin olmadigi dönemlerde bu alanlarda halk tarafindan beslenen güvercinler simdi bundan yoksunlar. Salgindan sonra lokanta ve kafe gibi is yerlerinin kapatilmasiyla buradan beslenen sokak hayvanlari için olusturdugumuz yeni besleme noktalarinin yaninda Güvercinler için de besleme noktalari olusturulmustu. Sokak hayvanlarina besleme yapilirken güvercinler de unutulmuyor.  Halkimizin içi rahat olsun, kedi-Köpek gibi sokak hayvanlarinin yaninda Güvercinler de bize emanet”



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı