Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

YRP SEYHAN İLÇE BAŞKANI AKBULUT,TAN DSİ’YE ÖNERİ

YRP SEYHAN İLÇE BAŞKANI AKBULUT,TAN DSİ’YE ÖNERİ

Söğütlü ve Kavak Mahalleleri  arasında geçen DSİ’ye ait Sulama  kanalının çevre kirliliği ile tehlike oluşturduğundan dolayı kanalının biran önce düzenlenip ıslah edilmesi konusunda bir heyet oluşturuldu.

 

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Söğütlü ve Kavak Mahalleleri  arasında geçen DSİ’ye ait Sulama   kanalının çevre kirliliği ile tehlike  oluşturduğundan dolayı kanalının biran önce düzenlenip ıslah edilmesi konusunda bir heyet oluşturuldu.

 

Yeniden Refah Partisi Seyhan İlçe Başkanı AbdulKadir Akbulut, Kavaklı Mahalle Muhtarı Ercan Gezer, ve Söğütlü Mahalle muhtarı Ercan Karaoğlan ile birlikte DSİ ASO şube Müdürü Celal Şişman’a ziyarette bulunarak  kanalın çevre düzensizliğine ve her yıl boğulmalara neden olduğunu aktardılar,

Bu iki mahalle arasında geçen kısmını ıslah edip yaşam alanına dönüştürmesi gerektiğini söyleyen YRP Seyhan ilçe Başkanı Akbulut,, sulama kanalının etrafında bariyer olmadığından dolayı her an boğulma vakalarının olabileceğine dikkat çekti.

Mahalle sakinlerinin taleplerinin karşılanması gerektiğini vurgulayan Akbulut, Muhtarlarımızla birlikte “Mahalle içinden geçen sulama kanalının etrafı gezdik. Daha önce de sulama kanalına ilişkin düşünce ve önerilerimizi dile getirilmiştik. Ancak Seyhan’ın  gözde mahallerinden olan Söğütlü  ve Kavaklı Mahallesi içerisinden geçen sulama kanalının etrafı henüz kapatılmamış. Islah edilmemiş . burada kışın yağan yağmurlardan dolayı taşkınlar meydana geldiği ve yol kenarında bulunan kanala yakın  evleri su bastığı Mahalle sakinlerini maddi ve manevi olarakta zarara uğrattığı biıinmekte Bu nedenle bizler  YRP İlçe Teşkilatımız ile beraber mahalle sakinleri ile bir araya geldik. Mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledik. Mahalleli özellikle sulama kanalı etrafının değerlendirilmesi  Yeşiloba Mahallesi oto center, kıyı boyu iki kanal arası Küçük dikiliye kadar yol açılması ile ilgili talepleri var.” dedi.

“Sulama kanalının etrafı yaşam alanına çevrilmeli”

Sulama kanalının çevre düzenlemesinin yapılması gerektiğini dile getiren Akbulut, “Özellikle şunu söylemek istiyoruz;  Adana’da bazı Mahallelerin arasından geçen kanalların etrafı çevrilerek aydınlatılmıştı . Bu projeye benzer bir proje de  buradaki sulama kanalı için uygulanabilir. Öncelikle sulama kanalının etrafı aydınlatılabilir ve yaşam alanları inşa edilebilir. Halk sulama kanalının etrafında yürüyüş yaptığı için yürüyüş parkurları yapılabilir.” şeklinde konuştu.

“Kanalın etrafında önlem yok”

Konuşmasının devamında Akbulut , şunları söyledi: “Sulama kanalının sağ ve sol tarafında geniş alanlar var. Bu alanlar yeşillendirilirse insanlarda rahatlayacaktır. Özellikle geçen senelerde sulama kanallarında boğulma olayları olmuştu. Elhamdülillah bu sene boğulma olayları olmadı ama kanalın etrafında önlem olmadığından çocuklar çok rahatlıkla buraya girebilir. Bu durum tehlike arz etmektedir. Bu tehlikenin ve sıkıntının giderilebilmesi için mutlaka sulama kanalının etrafına güvenlik önlemleri alınması lazım.”

“Kurumlar işleri birbirlerine bıraktıkları için sorunlar çözülmüyor”

Kurumların sorunlara ilişkin ortak çalışma yürütmesi gerektiğini belirten Akbulut, “Özellikle belediye sulama kanalının Mahalle arasından  geçen kısmı ile ilgili yapılması gerekenleri diğer kurumlara bırakmaması lazım. En azından buradan  geçen kısım ile ilgili çalışma ortaya koyması gerekir. Çünkü kurumlar yapılması gereken işleri birbirlerine bıraktıkları zaman sorunlar çözüme kavuşmuyor. Bu nedenle sorunların çözüme kavuşması için kurumlar üstlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerekmektedir.” dedi.

ASO Şube Müdürü Celal Şişman ise DSİ olarak vatandaşın güvenliği ve sağlığı konusunda her zaman titizlikle  kurumda işlerin yürütüldüğünü ifade ederek O Bölgede yapılan çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi. 



Fatma Kızıltaş
13.10.2023 11:07:08
Tebrik ediyorum başkanım. Hizmetinizin daim olacağına dair hiç şüphem yok. Yolunuz açık olsun. Sizinleyiz ve guruluyuz...

Anahtar Kelimeler: SEYHAN BAŞKANI AKBULUT ÖNERİ
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı