Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Yüreğir’de 100. Yıla Özel Adana Fotoğrafları Sergisi

Yüreğir’de 100. Yıla Özel Adana Fotoğrafları Sergisi

KURTULUŞUN 100. YILI FOTOĞRAF SERGİSİ’ TÖRENLE AÇILDI

KURTULUSUN 100. YILI FOTOGRAF SERGISI’ TÖRENLE AÇILDI

Yüregir Belediyesi’nin, 5 Ocak Adana’nin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili etkinlikleri kapsaminda düzenledigi ‘Adana’nin Kurtulusunun 100. Yili Fotograf Sergisi’ törenle açildi. Yüregir Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açilisina Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Yüregir Kaymakami Oguzhan Bingöl, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Salih Sari, AK Parti Yüregir Ilçe Baskani Necip Fazil Cengil, Il Saglik Müdürü Halil Nacar, Yüregir Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Çelik, Adana’nin Eski Fotograflari Grubu Kurucusu Sabri Gül, meclis üyeleri, akademisyenler ve çok sayida sanatsever katildi.

 

‘ZIHINLERIMIZI DIRI TUTUYORUZ’

Serginin açilisi öncesi bir konusma yapan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Adana aslinda bizim bildigimiz ve düsündügümüzden çok daha kiymetli, çok daha derin tarihi, sosyal kültürel zenginlikleri barindan bir sehir. Biz Adanali olmaktan büyük bir mutluluk ve kivanç duyuyoruz. Bugün burada fotograflarini sergiledigimiz ve 85 bin üyesi bulunan Adana’nin Eski Fotograflari grubu, geçmisteki güzellikleri gelecege aktarma bakimindan çok ciddi bir kamusal görev ifa ediyor. Bu essiz fotograflarla nesillerimizi degerlerimizle bulusturarak zihinlerimizi diri tutuyoruz” dedi.

 

 

‘YÜREGIR’I KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZI YAPMAKTA KARARLIYIZ’

Yüregir’de kültüre ve sanata verdikleri önemi vurgulayan Baskan Kocaispir, “Göreve geldigimiz günden bu yana sanati ve kültürü bu toplumun en kiymetli hazineleri, toplumsal gelismenin en önemli dinamikleri olarak belirleyen ve bu konuda çaba gösteren bir bilinçle çalisiyoruz. Yüregir’i sinema, tiyatro ve edebiyatla, Adana’nin kültür ve sanat merkezi yapmakta kararliyiz. Böylesi güzel bir fotograf sergisinde sizleri misafir etmekten büyük kivanç duydugumu ifade ediyor, bu vesile ile Adana’mizin kurtulusunun 100. yilini kutluyorum.” seklinde konustu.

Resim önizlemesi

Sergide yer alan ve ayri ayri hikayeleri olan Adana fotograflarinin temininde destek saglayan Adana’nin Eski Fotograflari Grubu’nun Kurucusu Sabri Gül ve grup üyelerine plaket takdim edildi. Konusmalarin ve plaket takdimlerinin ardindan sergi açilisi için kurdele kesildi. Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ve katilimcilar sergide yer alan eserleri inceleyerek, bilgiler aldi. Adana’nin Kurtulusunun 100. Yili Fotograf Sergisi, 5 Ocak Çarsamba saat 17.00’a kadar halka açik olarak gezilebilecek.



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı