Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yüreğir'de camiler Ramazan'a hazır!

Yüreğir

Yüregir Belediyesi, yaklasan Ramazan ayi öncesi ibadethanelerde temizlik seferberligi baslatti. Yüregir Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, Yüregirlinin ibadetlerini saglikli ve temiz bir ortamda yerine getirebilmeleri amaciyla ilçedeki ibadethaneleri düzenli olarak temizliyor.

13 Nisan’da baslayacak olan onbir ayin sultani Ramazan ayi öncesi ibadethanelerde temizlik seferberligi baslatan belediye ekipleri, camilerde bulunan halilari yikama makineleri ile temizlerken, cam ve kapilari da silerek hijyenik hale getiriyor. Iç mekanlar özenle tertemiz hale getirilirken cami ve mescit etrafindaki sadirvan ile ortak kullanim alanlari da dezenfekte edilerek temizleniyor.

Ibadethanelerin halkin ortak degerleri oldugunu belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Ekiplerimiz ilçemiz genelindeki tüm ibadethanelerimizi düzenli bir sekilde temizliyor. Mübarek Ramazan ayina sayili günler kala rutin faaliyetlerimize ek olarak genel bir temizlik seferberligi baslattik. Ekiplerimiz detayli bir çalisma yapiyor.” seklinde konustu.

Ramazan’in yogun manevi iklimi heyecaninin yasanmaya baslandigina da dikkat çeken Baskan Kocaispir, “Rahmet ve bereket ayina çok az kaldi. Tüm sehrimizin, ülkemizin ve Islam âleminin mübarek Ramazan’ini simdiden kutluyor; bu rahmet ikliminin hayirlara ve esenlige vesile olmasini diliyorum.” dedi. 



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı