Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

YÜREĞİR BELEDİYESİ 1 MİLYON MASKE İLE DESTAN YAZDI

YÜREĞİR BELEDİYESİ 1 MİLYON MASKE İLE DESTAN YAZDI

YÜREĞİR BELEDİYESİ 1 MİLYON MASKE İLE DESTAN YAZDI

YÜREGIR BELEDIYESI 1 MILYON MASKE ILE DESTAN YAZDI

Küresel salgin korona virüs ile mücadele kapsaminda seferber olan Yüregir Belediyesi 1 ayda üretip dagittigi 1 milyon maske ile adeta rekor kirdi. Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Biz bu savasta hep güçlü kaldik ve virüsü birlikte yenecegiz” dedi.

Salgin hastalikla mücadelede ilk günden itibaren seferberlik ilan eden Yüregir Belediyesi 9 Nisan’da kültürevlerinde maske üretimine basladi. Belediye çalisanlari tarafindan hijyen kurallarina dikkat edilerek üretilen maskeler yine belediye çalisanlari tarafindan ilçede kapi kapi, hane hane 420 bin Yüregirliye ulastirildi. 1 ay gibi kisa bir sürede 1 milyon maske üreten ve dagitan Yüregir Belediyesi ilçedeki misafirleri de unutmadi. Bu kapsamda 90 bin Suriyeli ve 50 bin tarim isçisi maskeye kavustu. Ilçe genelinde kurulan pazarlarda esnafa ve vatandaslara 250 bin maske dagitan Yüregir Belediyesi Adana genelinden gelen taleplere gönderdigi yaklasik 150 bin maske ile kayitsiz kalmadi. Son olarak Aladag, Feke, Imamoglu, Karatas, Pozanti, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Yumurtalik ilçelerine 40 bin maske gönderildi.

‘Bizim derdimiz insan’ diyen Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Kültürevlerimizde her seyiyle belediyemiz tarafindan üretilen maskelerimizle hem ülkemiz, hem de Yüregirli vatandaslarimiz için çalismaya devam ediyoruz. Bu süreçte yogun bir gayretle çalisan ve vatandaslarimiza kapi kapi dolasarak maskelerini ulastiran ekibimizi kutluyorum. Adanamiz için güzel gelismeler yasiyoruz. Ama asla rehavete kapilmak yok. Biz bu savasta hep güçlü kaldik, virüsü birlikte yenecegiz. Bizim derdimiz insan” seklinde konustu



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli