Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

YÜREĞİR FİLM AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI

YÜREĞİR FİLM AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI

BAŞKAN KOCAİSPİR: 'SANAT VE KÜLTÜR BU TOPRAKLARIN KADİM DEĞERİDİR'

 

ILK DERS USTA YÖNETMEN MÜFIT CAN SAÇINTI'DAN

 

Yüregir Belediyesi'nin Kültür ve Turizm Bakanligi destekleri ile gerçeklestirdigi Yüregir Film Akademisi'nin açilisi Yüregir Millet Bahçesi'nde olusturulan akademi binasina yapildi. Ünlü yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçinti'nin ilk dersi verdigi akademi 2 ay boyunca devam edecek.

 

Yüregir Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü bünyesinde 22 Aralik’a kadar haftanin iki günü, 8 hafta sürecek olan akademi kapsaminda Belgesel Film Yapim Atölyesi, Kisa Film Yapim Atölyesi ve Senaryo Yazarligi Atölyesi olmak üzere üç farkli atölye gerçeklesecek.

 

Atölyeler kapsaminda ulusal ve uluslararasi alanda isimlerinden sikça söz ettirmis Ali Yilmaz, Burçak Evren, Ertugrul Karslioglu, Halil Kardas, Suzan Güverte, Sinan Sertel, Faysal Soysal, Kerim Abanoz, Hasan Basri Özdemir, Müjgan Taner, Mustafa Preseva, Hasan Özgen, Seyid Çolak, Musa Ak, Emre Karadas ve Mehmet Cansiz ders verecek.

 

Atölyeler sonunda katilimcilar ile belgesel ve kisa film çalismalari yapilarak; ulusal ve uluslararasi festivallerde Adana ve Yüregir’in tanitimina katkida bulunulmasi hedefleniyor.

 

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir'in ev sahipligi yaptigi açilis törenine Vali Yardimcisi Ferhat Burakgazi, Yüregir Kaymakami Oguzhan Bingöl, sinema dernekleri temsilcileri ve ögrenciler katildi.

 

'SINEMA, SANAT VE KÜLTÜR BU TOPRAKLARIN KADIM BIR DEGERIDIR'

Açilista konusan Baskan Kocaispir, 'Sinemanin,kültürün, sanatin toplumlari dönüstürücü etkisi hiç tartismasiz bir gerçektir. Biz sanatin, kültürün, egitimin özellikle gençlerimiz üzerindeki gelistirici yönünü çok önemsiyoruz. Sinema, sanat ve kültür bu topraklarin kadim bir degeridir. Yüregir'in, Adana'mizin artik ülkemizde pozitif bir gündemle anilmasini arzuluyoruz. Akademimizde gençlerimizin kendi hayallerini gerçeklestirme konusunda bir adim atmalarini çok büyük bir gururla takip edecegiz. Sanata ve kültüre kanalize olmus yavrularimizin kötü aliskanliklardan uzak duracagini süphesiz ki biliyoruz. Yüregir Film Akademisi hayirli ugurlu olsun' dedi.

 

SAÇINTI: 'KÜLTÜR YOK OLMADAN MILLETLER YOK OLAMAZ'

Usta Oyuncu ve Yönetmen Müfit Can Saçinti ise, 'Bir dil, bir kültür yok olmadan milletler yok olamaz. O yüzden dil ve kültür milletlerin bekasinda her seyden önemli. Dili, kültürü yasatan da sadece sinema degil tabi sinema gibi sanatlar oldugunu düsünüyorum. Buraya emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.' seklinde konustu.

 

Açilis töreninin ardindan akademide katilimcilara ilk dersi Müfit Can Saçinti verdi.



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli