Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yüreğir'de 16 ayrı toplanma alanı var!

Yüreğir

Yüreğir'de 16 ayrı toplanma alanı var!

YÜREGIR BELEDIYESI TOPLANMA ALANLARINI HATIRLATTI

Yüregir Belediyesi, Izmir’de yasanan depremin ardindan olasi bir afete karsi ilçede daha önce belirlenen toplanma yerlerini bir kez daha vatandaslarla paylasti. Ilçede 1 Milyon 50 bin metrekare alandan olusan 16 ayri toplanma bölgesi bulunuyor.
Yüregir Belediyesi, Adana AFAD ile yapilan görüsmeler sonucu Yüregir'de 16 ayri bölgenin toplanma alani olarak belirlendigini duyurdu.


Yasanabilecek olasi afet sonrasi toplanma alanlarinin önemine vurgu yapan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Izmir depreminde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Insallah bir daha hiçbir sekilde bir afetle karsilasmayiz. Yalniz su gerçegi de unutmamiz lazim. Bölgemiz deprem kusaginda ve her zaman olasi bir afete karsi hazirlikli olmaliyiz.

Toplanma alanlari, afet sonrasinda insanlarin kendilerini güvende hissedebilecekleri, yasadiklari büyük soku atlatabilmeleri, yakinlari ile bir araya gelebilmeleri ya da haberlesebilmelerine imkân saglayan hayati öneme sahip alanlardir.
Afet ve acil durum toplanma bölgeleri; nüfus yogunlugu, ulasilabilirlik ve tahliye kolayligi, engellilerin ve yaslilarin ulasimina uygun, mümkün oldugunca engebesiz, konut alanlarina yakin, temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurlarin karsilanabilecegi yapilara yakinlik gibi seçim kriterlerine dikkat edilerek ve mümkün oldugunca kamuya ait uygun yerler seçilerek belirlendi.
Ilçemizde sadece deprem riskine karsi degil, yangin gibi diger afet durumlarinda da insanlarin güvenli kalmasini ve temel ihtiyaçlarina ulasmasini saglayacak sekilde bölgeler olusturduk” seklinde konustu.

YÜREGIR TOPLANMA ALANLARI

Yüregir'de 16 ayri toplanma bölgesi ise su sekilde olustu; Akdeniz Mahallesi Futbol Sahasi, Dogankent Cumhuriyet Mahallesi Dogankent Parki, Dogankent Cumhuriyet Mahallesi DSI yani, Havutlu Mahallesi Havutlu Parki, Havutlu Mahallesi Havutlu Stadyumu, Kisla Mahallesi Atli Spor Kulübü, Kisla Mahallesi Muharrem Gülergin Stadyumu, Sinanpasa Aytaç Durak Tesisleri, Yavuzlar Mahallesi Yavuzlar Parki, Dadaloglu Serinevler Spor Salonu, Dadaloglu Mahallesi Kapali Spor Salonu, Solakli Hürriyet Mahallesi Parki, Yunusoglu Mahalle Stadyumu, Seyhan Mahallesi Parki, Sinanpasa Mahallesi Parki ve Anadolu Mahallesi Asri Mezarlik alani.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı