Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yüreğir'de çöp konteynerleri değişiyor...

Yüreğir

Yüreğir'de çöp konteynerleri değişiyor...

Yüregir'de halk sagligini korumak ve daha temiz bir Yüregir için etrafa kötü koku yayan ve eskiyen çöp konteynerleri yenileniyor. Bugüne kadar 3000 çöp konteyner yenilendi. Toplam sayisi 3500'ü bulacak konteyner ile Yüregir'imiz daha temiz olacak.
Temiz bir Yüregir için ekiplerin olaganüstü bir çalisma yürüttügünü belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ''Tüm dünyayi etkisi altina alan pandemide kisisel temizligin ve çevre temizliginin ne kadar önemli oldugu ortaya çikti.

 Pandemi süresince temizlik isleri ekiplerimiz bütün cadde ve sokaklari düzenli olarak deterjanli su ile yikadilar. Bütün kamu kurumlarimiz, kalabalik isyerleri ve ibadethaneler düzenli olarak temizlenip dezenfekte edildi. Yüregir'de ömrünü tamamlayan, bulunduklari bölgede vatandaslarimizi ve çevreyi rahatsiz eden konteynerler yenileri ile degistiriliyor. Ekiplerimiz su ana kadar 3000 bin konteyneri yeniledi. Toplam 3500 konteyner yenilenecektir.


Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerimiz ilçe sinirlari içindeki konteynerlerin yerinde temizlenmesi için yikama araci ve basinçli su ile konteyner temizligi de düzenli olarak yapilmaktadir. Konteynerler periyodik olarak yikanip dezenfekte edilmektedir.''seklinde konustu.
Eski konteynerlerin atölyede yenilenerek ihtiyaç olan bölgelere tekrar dagitildigini belirten Baskan Kocaispir ''Kendi ekiplerimiz eski konteynerleri atölyemizde boya ve bakimlarini yaparak tekrar kullaniyoruz. Böylece eski konteynerleri de degerlendiriyoruz.'' dedi.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı