Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yüreğir'de felaketin yaraları sarılıyor!

Yüreğir

Yüreğir'de felaketin yaraları sarılıyor!

BASKAN KOCAISPIR: 'EKIPLERIMIZ ILE SAHADAYIZ'

Adana'da yasanan sel felaketi nedeniyle Yüregir Belediyesi bünyesinde olusturulan acil müdahale ekibi çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Yüregir Belediyesi'nin tüm çalisanlari sel baskinlarinin yasandigi ilk günden bu yana 24 saat kesintisiz çalismalarini sürdürüyor.Muhtarlardan ve vatandaslardan gelen istek ve taleplere aninda müdahale edildi. Ilave  50 adet su pompasi daha alarak evleri su basan vatandaslara yardima kosan Yüregir Belediyesi ekipleri tüm kültürevleri ve taziye evlerini Yüregirli vatandaslarin kullanima açti.

 

Yüregir Belediyesi tüm çalisanlari ve araçlarini selden etkilenen vatandaslara yardim için seferber etti. Çadirda kalan tarim isçilerinin de imdadina kosan ekipler su baskinindan etkilenen ailelere sicak çorba dagitti, çadirlarin bulundugu alanda iyilestirme yapildi. Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir selin yogun yasandigi gece boyu mahallelerde gezerek çalismalari takip etti.

 

ISBIRLIGI IÇINDE ÇALISIYORUZ

Adana Valiligi, Yüregir Kaymakamligi, Büyüksehir Belediyesi ve ASKI ile koordineli olarak 24 saat kesintisiz çalisarak vatandaslarin magduriyetini gidermeye çalistiklarini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ''Olay yasanir yasanmaz vatandaslarimizin yarasini sarmak amaciyla bütün ekiplerimizi sahaya gönderdik. Tüm ekibimiz özveri ile çalisarak vatandaslarimizin yasadigi  olumsuzluklari gidermek için olaganüstü bir çaba harcadilar. Yüregir genelinde ekiplerimiz zor durumdaki ailelerimize gida, yatak, battaniye dagitmaya devam ediyor.

 

KÜLTÜREVLERI VE TAZIYE EVLERI 24 SAAT AÇIK KALDI

Öncelikli olarak evleri su dolan vatandaslarimizin magduriyetini gidermek amaciyla mevcut pompalara ilave olarak 50 adet daha su pompasi daha aldik. Su baskinlarina maruz kalan ev ve is yerleri ile sokaklarimizda su tahliye çalismalari yaptik, yapiyoruz. Deforme olan, bozulan yollarimiza müdahale ediyor, yogun bir sekilde çalisiyoruz. Selin ortaya çikardigi molozlar ve çöpler toplaniyor. Görülen bütün olumsuzluklara aninda müdahale ediyoruz.

 

Selden etkilenen vatandaslarimiza bütün kültürevleri ve taziye evlerini açarak geceyi güvenli bir yerde geçirmelerini sagladik. Bunun yani sira bölgemizde bulunan tarim isçilerinin çadirlarinin bulundugu alanlar sürekli kontrol edildi. Çadirlar çevresinde iyilestirme yapildi. Sicak yemek dagitildi.

 

OKULLAR VE KAMU DAIRELERINE YARDIMCI OLDUK

Yine bölgemizde bulunan bütün kamu kurum ve kuruluslari, okullarda yasanan olumsuzluklar takip edildi. Acil müdahale ekipleri hala çalismalarini sürdürüyor. Vatandaslarimizdan gelen istek ve talepler aninda degerlendirilip müdahale ediliyor. Yüregir Belediyesi olarak vatandaslarimizin her zaman yaninda olduk ve olmaya devam edecegiz.'' seklinde konustu.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı