Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yüreğir'de korona virüs seferberliği...

Yüreğir

Yüreğir'de korona virüs seferberliği...

ORTAK KULLANIM ALANLARI DEZENFEKTE EDILIYOR
Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir tüm dünyayi etkisi altina alan ve hayati olumsuz etkileyen korona virüsü salgini ilgili ilçede mücadele baslatti. Yüregir'in dört bir yani özel saglik ekipleri tarafindan en etkili dezenfektanlar ile ilaçlaniyor. 15 ayri ekip sahada yogun bir çalisma yapiyor.


Yüregir Belediyesi ekipleri, yürütülen çalismalar kapsaminda ilçe genelindeki dezenfektan çalismalarinda Saglik Bakanligi ruhsatli ekolojik ve çevreci ilaçlar kullaniliyor. Ibadethaneler için kullanilan ürünler alkol ve aldehit bazli ürünler içermiyor. Pazar yerleri ve caddeler klor etken maddeli ürünler ile dezenfekte ediliyor.


Ilaçlama çalismalarina okul, cami, kahvehane, muhtarliklar ve halkin ortak kullanim alanlarindan baslanildigini belirten Baskan Kocaispir “Korona virüs salgini maalesef tüm dünyada hayati olumsuz etkiliyor. Devletimizin aldigi önlemler ve vatandaslarimizin duyarliligi sayesinde bu salgindan dünyada en az etkilenen ülkelerden biriyiz. Biz de Yüregir Belediyesi olarak ilçemizde vatandaslarimizin yogun olarak kullandigi alanlari ve ortak kullanim noktalarini, konusunda uzman ekiplerden destek alarak dezenfekte ediyoruz. Dezenfekte çalismalarimiz yogun bir sekilde sürüyor.” dedi


Saglik Bakanliginin uyarilarinin önemle dikkate alinmasi gerektigini belirten Baskan Kocaispir “Özellikle insan sirkülasyonunun yogun oldugu yerlerde hijyen odakli çalismalara agirlik verdik. Korona virüsü tehlikesine karsi, ilgili kurumlarla koordineli olarak gerekli önlemler almaya devam edecegiz. Temizlik çalismalarimiz sürecek. Salgindan korunma amaci ile ekipleriniz ayrica bilgilendirme brosürleri de dagitiyor. Vatandaslarimizdan bu dönemde hijyen kurallarina azami özen göstermelerini istiyoruz.” seklinde konustu.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı