Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

YÜREĞİR'DE KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

YÜREĞİR

YÜREĞİR'DE KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

YÜREGIR'DE KÜLTÜR SANAT GÜNLERI BASLADI

 

Kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ilçede kültür ve sanat günlerini 'Alaaddin'in Sihirli Lambasi' adli tiyatro oyunuyla baslattiklarini söyledi.

 

2020 yilinda her ay farkli bir kültür sanat programi düzenleyeceklerini belirten Baskan Kocaispir ''2020 itibariyle kültür ve sanat günlerini baslatmis bulunmaktayiz. Her ay düzenli olarak siir dinletileri, edebiyat günleri yapmayi hedefliyoruz. Yazin ise yazlik sinema günleri düzenleyerek Yüregir'de nostalji yasatacagiz.'' dedi.

 

Yüregir Belediyesi olarak tüm Adana için bir eksiklik olan sosyal ve kültürel faaliyetleri gündemlerine aldiklarini belirten Baskan Kocaispir ''Belediyecilik sadece yol, kaldirim ve park yapmaktan ibaret degildir. Insanlarimizin, çocuklarimizin sanatsal yönlerinin gelisimi ile ilgili inisiyatif alan bir belediye olmak istiyoruz. 2020 yili düzenli olarak sanatsal etkinliklerle dolu bir yil olacak.' seklinde konustu.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kültür ve sanatla ilgili olarak 'Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir.' sözünü hatirlatan Baskan Kocaispir 'Milletler için bazen diplomasiyle, askeri güçle, ekonomik güçle kazanilamayacak basarilar, bir müzik eseri, bir edebiyat eseri, bir sinema eseri ile kazanilmaktadir. O yüzden Yüregir'de vatandaslarimizi kültür ve sanatla bulusturmak için çalisacagiz.'' diyerek kültür ve sanatin önemine degindi.

 

Kültür ve sanat günleri kapsaminda ilk olarak çocuklarin geri dönüsüm ve sifir atik konusunda bilinçlenmesi amaciyla 'Alaaddin'in Sihirli Lambasi' adli oyun Yüregir Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelendi.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu