Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

YÜREĞİR'DE OLASI BİR AFETTE TOPLANMA ALANLARI BELİRLENDİ

YÜREĞİR

YÜREĞİR'DE OLASI BİR AFETTE TOPLANMA ALANLARI BELİRLENDİ

YÜREGIR'DE OLASI BIR AFETTE TOPLANMA ALANLARI BELIRLENDI

Yüregir Belediyesi olasi bir afete karsi toplanma alanlarini belirledi. AFAD ile yapilan görüsmeler sonucu Yüregir'de 16 ayri bölge toplanma alani olarak belirlendi. Yüregir'de toplam 1 milyon 50 bin metre kare alan toplanma bölgesi alani olarak belirlendi.. Baskan Kocaispir yaptigi açiklamada ''Insallah hiç bir sekilde bir afetle karsilasmayiz. Su gerçegi de unutmamiz lazim. Bölgemiz deprem kusaginda ve her zaman hazirlikli olmaliyiz.'' diyerek olasi bir afete karsi hazirlikli olmamiz gerektigini belirtti.

Toplanma alanlarinin, afet sonrasinda insanlarin kendilerini güvende hissedebilecekleri, yasadiklari büyük soku atlatabilmeleri, yakinlari ile bir araya gelebilmeleri ya da haberlesebilmelerine imkan yaratan hayati öneme sahip alanlar olmasi gerektigini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir '' Sadece deprem riskine karsi degil, yangin gibi diger afet durumlarinda da insanlarin güvenli kalmasini ve temel ihtiyaçlarina ulasmasini saglayacak sekilde bölgeler olusturuldu.

 

Afet ve acil durum toplanma bölgeleri; nüfus yogunlugu, ulasilabilirlik ve tahliye kolayligi, engellilerin ve yaslilarin ulasimina uygun, mümkün oldugunca engebesiz, konut alanlarina yakin, temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurlarin karsilanabilecegi yapilara yakinlik gibi seçim kriterlerine dikkat edilerek ve mümkün oldugunca kamuya ait uygun yerler seçilerek belirlendi.'' seklinde konustu.

 

YÜREGIR'DE TOPLANMA ALANLARI

 

Yüregir'de 16 alanin toplanma bölgesi oldugunu belirten Baskan Kocaispir 'Akdeniz Mahallesi Futbol Sahasi, Dogankent Cumhuriyet Mahallesi Dogankent Parki, Dogankent Cumhuriyet Mahallesi DSI yani, Havutlu Mahallesi Havutlu Parki, Havutlu Mahallesi Havutlu Stadyumu, Kisla Mahallesi Atli Spor Kulübü, Kisla Mahallesi Muharrem Gülergin Stadyumu, Sinanpasa Aytas Durak Tesisleri, Yavuzlar Mahallesi Yavuzlar Parki, Dalaoglu Serinevler Spor Salonu, Dadaloglu Mahallesi Kapali Spor Salonu, Solakli Hürriyet Mahallesi Park, Yunusoglu Mahallesi Stadyum,Seyhan Mahallesi Park, Sinanpasa Mahallesi Park, Anadolu Mahallesi Asri Mezarlik alanlari toplanma bölgeleri olarak belirlenmistir.'' dedi



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı