Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Yüreğir'de tam günlük kreş açıldı...

Yüreğir

Yüreğir'de tam günlük kreş açıldı...

BASKAN KOCAISPIR: ''KRESLERIMIZDE ÇIÇEKLER AÇIYOR''
Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir 80 ögrenci kapasiteli kresin Atakent Mahallesinde hizmete açildigini yeni kayitlarin devam ettigini söyledi. Sabah 08.00 aksam 17.00 arasi hizmet verecek kreste 3 ögün yemek veriliyor. Kreslerin çocuklarin gelisiminde önemli rol oynadigini belirten Baskan Kocaispir ''Çocuklarimiz krese gittiklerinde sosyallesmeyi, özgüveni, baskalarina saygi duymayi, becerilerinin gelismesini, dil gelisimi, spor aliskanligi, ögrenme aliskanligi ve düzenli yasama uyum saglamayi ögrenirler.'' diyerek uzman egiticiler tarafindan egitimlerin verildigini söyledi.


Çalisan ailelerin de büyük ihtiyaç duydugu tüm günlü kresi hayata geçirmenin mutlulugunu yasadiklarini belirten Baskan Kocaispir '0-6 yas arasini kapsayan erken çocukluk dönemi, gelisimin en hizli oldugu dönemdir. Bu nedenle okul öncesi egitim, çocuklarimiz için hayati öneme sahiptir. Çocuklarimiz fiziksel, zihinsel, sosyal, duygusal olmak üzere gelisimini 4 farkli alanda sürdürürler. Hizmete açtigimiz kresimizde çocuklarimizin oyun saatleri, uyku saatleri, yemek saatleri ve egitimleri düzenli olarak veriliyor. Atakent Mahallesi'nde hizmete açtigimiz kresimizde ögrenci kayitlarimiz devam ediyor.'' seklinde konustu.


Atakent Mahallesinde yeni hizmete açilan kresin tam gün olarak hizmet verdigini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ''Hizmete açtigimiz kresimizde çocuklarimiza 2 ögün kahvalti ve ögle yemegi veriyoruz. Kresimizde egitim siniflari, oyun alani ve uyku odalari da mevcut. Buraya gelen çocuklarimiz hem oyun oynuyorlar, hem de temel egitim aliyorlar. En önemlisi ise çalisan ailelerimiz güvenli bir sekilde çocuklarini buraya birakabiliyorlar. Yüregir'e yeni kresler açmak için çalismalarimiz sürüyor.' dedi. Baskan Kocaispir kültürevlerinin tamaminda kursa gelen ailelerin ve vatandaslarin da faydalandigi yarim günlü kres hizmetlerinin de devam ettigini söyledi.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu