Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yüreğir'deki İbadethaneler Temizleniyor...

Yüreğir

Yüreğir'deki İbadethaneler Temizleniyor...

Kurban Bayramina sayili günler kala ilçedeki bütün ibadethanelerde genel temizlik yapiliyor. Yüregir'de vatandaslarin ibadetlerini saglikli ve temiz bir ortamda yerine getirebilmeleri amaciyla cami ve cemevleri düzenli bir sekilde temizleniyor. Yüregir'de bulunan cami ve ibadethanelerin içi ve çevresi vatandaslarin inanç ve geleneklerini daha rahat ortamlarda yasamalari amaciyla genel temizligi düzenli bir sekilde yapilmaya devam ediyor. Yüregir Belediyesi ekipleri ibadethanelerin bahçesinde bulunan agaçlarin bakimi yapip çevre temizligi yapiyor. Ekipler ayrica bina içindeki kullanim alanlarini hijyenik malzemelerle temizliyor.

 

Yüregir'de bulunan 155 cami, 43 kuran kursu, 3 cem evinin temizliginin her hafta düzenli olarak yapildigini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir 'Ibadethaneler halkimizin ortak degerleridir. Bütün ibadethanelerimize ayni degeri veriyoruz. Yüregir'deki bütün ibadethanelerimizin temizligini düzenli olarak yapiyoruz. Bundan sonra da temizlik ve bakimlari düzenli olarak yapilacaktir. Hadis-i serifte belirtildigi üzere 'Temizlik Imandandir.'' seklinde konustu.

 

Camii gibi kutsal alanlar ve diger tüm ibadethaneler ortak amaç için yapilmis olup, yogun bir insan trafigine maruz kalan yerler oldugunu belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir '' Vatandaslarimizin ibadetlerini huzur içerisinde yapmalari için bütün ibadethaneleri düzenli olarak temizliyoruz. Göreve geldigimiz günden bu yana bize oy versin vermesin herkese esit mesafedeyiz.Nerede bir sorun varsa diline, dinine, irkina bakmadan çözmek için elimizden gelen bütün çabayi gösteriyoruz. Dinimizde de oldugu gibi temizligin önemi oldukça büyüktür. Camiiler, kuran kurslari ve cem evleri ibadet edilen mekânlar oldugu için kir, kötü koku ve pislik olmamalidir.'' diyerek temizligin önemli oldugunu belirtti.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli