Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Yüreğir'e Kentsel Dönüşüm Müjdesi...

Yüreğir

Yüreğir'e Kentsel Dönüşüm Müjdesi...

Olumsuz hava sartlari nedeni ile yasanan sel felaketinin ardindan Adana’ya gelerek bölgede incelemelerde bulunan Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Halkla Iliskilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu, Adana Milletvekilleri, Çevre ve Sehircilik Bakanligi Altyapi Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, vatandaslarin magduriyetlerinin giderilmesi ve sorunlarin çözümü için gerekli adimlarin ivedilikle atildigini belirttiler. Bölgede incelemelerde bulunan Bakan Murat Kurum ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Yüregir için kentsel dönüsüm müjdesi verdi.

 

BAKAN KURUM'DAM KENTSEL DÖNÜSÜM MÜJDESI

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum Yüregir Ilçesi Sinanpasa, 19 Mayis, Sehit Erkut Akbay ve PTT Evleri mahalleleri için kentsel dönüsüm müjdesi verdi. Sinanpasa, 19 Mayis, Sehit Erkut Akbay ve PTT Evleri mahallelerinde toplam 2 bin toplu konut yapilacaginin müjdesini veren Bakan Kurum, 'Sahada incelemeler yaptik ve gördük ki bir taraftan da sehirle ilgili alt yapi eksiklikleri giderilmesi ve kentsel dönüsüm ihtiyaçlarini baslatmamiz gerekiyor. 2 bin kentsel dönüsüm konutu üretecegiz her mahallede 500'er konut olacak' dedi.

 

4 MAHALLEYE 2 BIN KONUT

Bakan Kurum “Yüregir 19 Mayis, PTT Evleri, Sariçam deresi güzergâhlarinda belediye baskanlarimiz ile sahada incelemeler yaptik ve gördük ki hem sehirle ilgili alt yapi eksiklerinin giderilmesi gerekiyor, diger taraftan da kentsel dönüsüm ile ilgili süreci de hizli bir sekilde baslatmamiz gerekiyor. Buna iliskin almis oldugumuz kararlarla da Yüregir ilçemizde 19 Mayis, PTT Evleri, Sinanpasa ve Sehit Erkut Akbay Mahallelerinde toplamda 2 bin kentsel dönüsüm konutu üretecegiz. Her mahallede 500’er olmak üzere kentsel dönüsüm projesi baslatacagiz. Yine etaplar halinde de vatandaslarimizin bu sorunlarini, problemlerini giderecegiz.” seklinde konustu.

 

ÖMER ÇELIK ''ADANA'YA 41 MILYON HIBE GÖNDERDIK''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de zarar gören yerlerde incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya geldi. Çelik, kent protokolü ile yagmurdan zarar gören Yüregir ilçesine bagli Yüregir Sehit Erkut Akbay Mahallesi'nde oturan vatandaslari ziyaret etti, evlerde incelemelerde bulundu. Adana’ya 41 milyonluk hibe seklinde yardimlar yapildigini 3 bin 668 kisiye suana kadar hesaplari var ise hesaplarina yoksa Ziraat Bankasi’nda adlarina hesap açilarak hesaplarina 1.000 lira para yatirildigini söyledi. Yüregir'de 4 bölgede kentsel dönüsümün hemen baslayacagini belirtti.

 Adana'nin uzun yillardir görülmemis bir felaketle karsi karsiya kaldigini ifade eden Çelik, 'Burada tabii ciddi miktarda hasar var. Ciddi miktarda zararlar söz konusu fakat en büyük tesellimiz hiçbir vatandasimizin hayatini kaybetmemis olmasidir.' diye konustu.

Çelik, kentteki tüm yerel yöneticilerin birlikte hareket etmesinin, Adanalilarin daha fazla bir zararla karsi karsiya kalmamasini sagladigini aktararak, ''Olay oldugu andan itibaren Sayin Cumhurbaskanimiz talimat vermislerdir. Cumhurbaskanimiz, Bakanlar Kurulu'nda ilgili bakanlarimizin Adana'daki bu afetin karsisinda vatandasimizin korunmasi ve zararlarinin tazmin edilmesi için gereken talimatlari 24 saat araliksiz çalisma esasina göre vermislerdir. Ilgili bakan arkadaslarimiz da Sayin Cumhurbaskanimizin verdigi talimat çerçevesinde kendi birimlerini 24 saat araliksiz çalisma esasina göre çalistirarak bu afete müdahale edilmesi saglanmistir.' diyerek vatandaslarin magduriyetlerinin giderilmesi özverili bir sekilde çalisildigini söyledi.

 

YERINDE INCELEMELER BASLADI

Çevre ve Sehircilik Bakanligi Alt Yapi Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ile birlikte sicagi sicagina kentsel dönüsüm yapilacak olan mahallelerde incelemelerde bulundular. Incelemelerde vatandaslarin yasadigi magduriyetin giderilmesi için kentsel dönüsüm çalismalarina hiz verilecegi belirtildi.

YÜREGIRLININ YARALARI SARILIYOR

Devletin tüm gücü ve imkanlari ile Adana için seferber oldugunu belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, 'Basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a, Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Sayin Murat Kurum’a, Parti Sözcümüz Sayin Ömer Çelik'e, Genel Baskan Yardimcimiz Sayin Jülide Sarieroglu'na, Adana Milletvekillerimize ve Çevre ve Sehircilik Bakanligi Altyapi Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayin Vedad Gürgen'e Adana'miza ve Yüregir’imize verdikleri destekler için tesekkür ediyorum. Sayin Bakanlarimiz ve Parti Sözcümüz Sayin Ömer Çelik ile birlikte mahallelerimizde incelemelerde bulunduk. Adana'miza ve Yüregir’imize verdigi bu güzel müjdeleri için kendilerine tesekkür ediyorum. Yasanan sel felaketinde devletimiz üzerine düseni yaparak vatandaslarimiza gereken maddi ve manevi destegi verdi, veriyor. Vatandaslarimizin yaralari ivedilikle sariliyor. Bütün bakanlarimiz ve milletvekillerimiz Adana'ya gelerek vatandaslarimizin yaninda oldular. Adana'miza geçmis olsun.” dedi.

Kentsel dönüsüm ile ilgili çalismalarda tamamen vatandas odakli bir anlayis ortaya koyacaklarini belirten Baskan Kocaispir, “Ilk etapta dogal afetlerden sürekli etkilenen mahallelerimizde kentsel dönüsümü baslatiyoruz. 4 mahallemizde 500’er adet olmak üzere toplamda 2 bin konut yapacagiz. Diger mahallelerimiz için de çalismalarimiz var. Bu çalismalarimizin hepsi vatandas odakli olacak. Gönül rizasi olacak. Insallah bunlarin arkasi gelecek. Ilçemizin ve insanimizin bekledigi gelisim ve degisimi yapacagiz. Yüregir’in vizyonunu yenileyecek, çehresini degistirecegiz. Yüregirliyi güzel günler bekliyor” dedi.

 



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu