Bugün, 18 Kasım 2025 Salı
Adana Eczacı Odası: “İlaç yoksa tedavi de yok!”
Adana Eczacı Odası, son dönemde artan ilaç yokluklarına dikkat çekerek, “İlaç artık bulunamayan bir ürüne dönüştü; bu durum doğrudan insan hayatını tehdit ediyor” açıklamasında bulundu.
Tarih: 28.10.2025 15:37
Güncelleme: 28.10.2025 15:39

Adana Eczacı Odası, son aylarda vatandaşların sıkça karşılaştığı ilaç teminindeki zorluklara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, ilaç yokluklarının artık yalnızca bir sağlık sistemi sorunu olmaktan çıktığı, doğrudan insan hayatını tehdit eder boyuta ulaştığı vurgulandı.

“Eczaneler, depolarda bulunamayan ilaçlar nedeniyle hastalarına çare olamamanın üzüntüsünü yaşarken; hastalar da tedavilerini yarım bırakmak zorunda kalmaktadır” ifadelerine yer verilen açıklamada, bu durumun ne eczacıların ne de hastaların suçu olmadığı belirtildi.

Adana Eczacı Odası açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlaç üretiminden dağıtımına kadar uzanan zincirdeki sorunlar bir an önce çözülmeli, ilaç temininde sürdürülebilir bir sistem oluşturulmalıdır. İlaç, lüks değil; yaşam hakkının bir parçasıdır. İlaç yoklukları çözülmeden sağlıkta hiçbir başarıdan söz edilemez.”

Oda, yetkililere çağrıda bulunarak vatandaşların ilaca erişiminin güvence altına alınması gerektiğini vurguladı.

 

Anahtar Kelimeler: Adana Eczacı Odası: yoksa tedavi !”
  • Salı 21.9 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.5 ° / 13 ° Güneşli
  • Perşembe 25.2 ° / 14.2 ° Güneşli