Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Eski Adana Valisi, 15 milyon TL'ye ormanın içine villa yaptırdı; yeni vali, çevre düzenlemesi ve peyzajına 25 milyon TL harcadı

Eski Adana Valisi, 15 milyon TL

Birgün’ün ulaştığı Vali Süleyman Elban da Yavuz Selim Köşger de konuya dair bir açıklama yapmadı.

18Ağustos 2022’de “Adana Vali Konağı Yapım İşi” adı altında düzenlenen ihaleyle, villanın inşaatı için 15 milyon TL harcandı. Villanın inşa edileceği alan olarak ise imar planı bile olmayan Seyhan Barajı’nın kıyısındaki 10 bin metrekarelik ormanlık alan seçildi. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kullanılan arazi, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından Adana Valiliği’ne tahsis edildi. 

Vali Elban, valilik bütçesinden inşa ettirdiği villasına Ayous (abachi) ağacından sauna, fitness salonu, kahvaltı odası, çalışma odası ve çok sayıda yatak odası yaptırdı. İki katlı villada asansörün de yer aldığı ve ayrıca her yatak odasının özel banyosu olduğu da görüldü. Geniş bir terası olan lüks villada, bir oda giyinme, bir başka oda ise soyunma odası olarak inşa edildi.

Süleyman Elban’ın İzmir Valisi olarak atanmasının ardından, yeni Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, villaya taşındı. Köşger de 31 Ocak 2024’te bir ihale düzenledi. Bu ihaleyle de 15 milyon TL’ye inşa edilen “valilik sarayının” çevre düzenlemesi ve peyzaj uygulaması için 25 milyon TL daha harcandı.



  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.1 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı