Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Şoförler dikkat! 3 gün içinde en az 1.500 TL ceza ile karşılaşabilirsiniz

Şoförler dikkat! 3 gün içinde en az 1.500 TL ceza ile karşılaşabilirsiniz

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında yayınlanan eylem planı doğrultusunda, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın bir parçası olarak bu uygulama hayata geçiriliyor.

Sürücüler Dikkat! 3 Gün Boyunca Sıkı Denetim Yapılacak

Hız Denetimleri Artıyor: 8-10 Mayıs'ta Radarla Yaygın Uygulama

Trafik kazalarının en önemli sebeplerinden biri olan aşırı hızla mücadele kapsamında, Türkiye genelinde 3 gün boyunca tüm radar araçlarının katılımıyla yoğun bir "radarla hız denetimi" uygulaması gerçekleştirilecek. Bu uygulama, 8-9-10 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayacak ve sürücülere hız limitlerine uymaları konusunda uyarı niteliği taşıyacak.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Doğrultusunda Sıkı Kontrol

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında yayınlanan eylem planı doğrultusunda, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın bir parçası olarak bu uygulama hayata geçiriliyor. Amacı, trafik kazalarını ve can kayıplarını azaltmak için sürücüleri hız kurallarına uymaya teşvik etmek.

Denetimler Gündüz ve Gece Sürecek

Radarla hız denetimleri gündüzleri 7 saat boyunca, çevirme ekipleriyle birlikte gerçekleştirilecek. Gece ise 01:00 ile 06:00 saatleri arasında gece görüş aparatlarıyla denetimlere devam edilecek.

Denetim Noktaları Dikkatlice Belirleniyor

Denetim noktaları ve periyotları, trafik yoğunluğu ve kazaların sıklıkla meydana geldiği güzergahlar göz önünde bulundurularak planlanacak. Özellikle otoyollarda hız kaynaklı kazaların yoğun olduğu bölgelerde sıkı denetimler yapılacak.

Yaka Kameraları Kullanılacak

Denetim süresince olası olumsuzlukların önüne geçebilmek için yaka kameraları da aktif olarak kullanılacak.

Diğer Kural İhlalleri de Kontrol Edilecek

Hız denetimlerinin yanı sıra, araç ve sürücülere ilişkin mevzuatta belirtilen diğer eksiklik ve kural ihlalleri de kontrol edilecek. Tespit edilen durumlarda gerekli yasal işlemler uygulanacak.

Güvenli Sürüş İçin Uyarı

Tüm sürücülerin, 8-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak yoğun radar denetimlerine hazırlıklı olması ve hız kurallarına uyması önem taşıyor. Unutmayın, kurallara uymak can kurtarır!



  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli